ΛΑΡΙΣΑ

Φωτεινή Κούβελα από Λάρισα: «Η Γυναίκα λείπει εκκωφαντικά από τα κέντρα αποφάσεων της χώρας»

Με αφορμή την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας με θέμα: «Πολιτικές Ισότητας-Γυναίκα και Κοινωνία σε περίοδο κρίσης», η Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων κ. Φωτεινή Κούβελα παραχώρησε συνέντευξη τύπου μιλώντας για την ισότητα.

Η κ. Κούβελα τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήρθα και στη Λάρισα στο πλαίσιο μιας μεγάλης περιοδείας που κάνουμε μαζί με τους δήμους, μιλώντας για την έμφυλη ανισότητα, με στόχο να ακούσουμε τις γυναίκες και να ενημερώσουμε για το σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα. Οι γυναίκες είναι αυτές που βιώνουν πιο σκληρά την κρίση απ’ ότι οι άνδρες διότι έχουν περισσότερες υποχρεώσεις και επιπλέον οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας. Οι γυναίκες παρότι είναι πολύ μορφωμένες δεν βρίσκουν εύκολα δουλειά, δεν είναι τυχαίο ότι και στη βουλή το ποσοστό γυναικών ανέρχεται στο 20% μόλις, περιφερειάρχες γυναίκες υπάρχουν μόνο δύο και πολύ λίγες δήμαρχοι.

Η γυναίκα λείπει εκκωφαντικά από τα κέντρα αποφάσεων της Ελλάδας γενικά. Κάτι παρόμοιο όμως βιώνει και η Ευρώπη».

Όσο για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σημείωσε πως στόχος της είναι να ασχοληθεί περισσότερο με τις γυναίκες οι οποίες ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες αναφορικά με την εργασία, την επιχειρηματικότητα την Παιδεία κλπ.

Η ισότητα των φύλων θα πρέπει να μπει ως μάθημα και στα σχολεία, όπως επισήμανε, αλλά και η σεξουαλική αγωγή.

Επίσης, σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρχουν ειδικές επιτροπές ισότητας σε όλους τους δήμους της Ελλάδας.

Τέλος, τόνισε ότι τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί στην χώρα μας το πρώτο Φεστιβάλ Γυναικών.

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις