Ανδρέας ΓιουρμετάκηςΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λευτεριά στον Μπαρτζώκη!

Του Ανδρέα Γιουρμετάκη

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ από την «Ελευθερία» της Λάρισας, το ρεπορτάζ που αφορά στην καταδίκη σε φυλάκιση 18 μηνών του Λαρισαίου δικηγόρου που, όπως σημειώνεται, «είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη δράση του γύρω από υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά και δανειολήπτες». Τους έλεγε με σιγουριά, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, πως έχει τη δυνατότητα να επιτύχει την υπαγωγή τους στον νόμο «περί ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων», παράλληλα δε, τους υποσχόταν την περικοπή υψηλού ποσοστού των οφειλών τους από δάνεια προς διάφορες τράπεζες. Όμως, βρέθηκε κατηγορούμενος και καταδικάστηκε γιατί σύμφωνα με το βούλευμα δεν είχε τη δυνατότητα να επιτύχει με βεβαιότητα ούτε την ένταξή τους στον νόμο περί ρύθμισης οφειλών, μα ούτε και το «ψαλίδισμα» των δανείων.

ΟΠΩΣ αποδεικνύεται από τα παραπάνω, η ελληνική δικαιοσύνη είναι ιδιαιτέρως αυστηρή όταν καλείται να δικάσει ανθρώπους που υποσχέθηκαν κούρεμα ή ρύθμιση δανείων και παρ’ ότι αμείφθηκαν γι’ αυτό, δεν υλοποίησαν τις υποσχέσεις τους. Φαντάζομαι ότι, αν ο εν λόγω δικηγόρος δεν υποσχόταν ένα «απλό κούρεμα», αλλά «σεισάχθεια» συνοδευόμενη από κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις τού τύπου «κανένα σπίτι, στα χέρια τραπεζίτη», «επιστροφή των κλεμμένων» με ταυτόχρονη «καταδίκη των τοκογλύφων τραπεζιτών», κήρυττε το τέλος των κατασχέσεων λογαριασμών για οφέλη σε Τράπεζες ή Δημόσιο και δεν τηρούσε τις υποσχέσεις του παρ’ ότι αμείφτηκε σε ψήφους η ποινή θα ήταν πολλαπλάσια της 18μηνης φυλάκισης. Με τη διαφορά ότι θα καλείτο να την εκτίσει όχι σε σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου με αποζημίωση κανένα δεκαπενταχίλιαρο περίπου το μήνα!

ΘΑ μπορούσε άραγε, ο εν λόγω δικηγόρος – που διετέλεσε επί τετραετίαν δημοτικός σύμβουλος Λάρισας ενώ εδώ κι ένα χρόνο, «πολιτεύεται» ως αρχηγός νέου κόμματος! – να επικαλεσθεί «αυταπάτη» και ν’ αποφύγει την καταδίκη για απάτη; Κανείς δεν μπορεί να το ισχυρισθεί με σιγουριά, καθότι ο ίδιος την νομική του επάρκεια επικαλέστηκε στην απολογία του… Εικάζω όμως, ότι το επιχείρημα περί αυταπάτης, δεν μπορεί να «σταθεί» εάν αφορά μόνο μια απλή υπόσχεση κουρέματος ή ρυθμίσεως δανείων… Θα μπορούσε να σταθεί ίσως, αν συνοδεύονταν από παράλληλες υποσχέσεις περί σκισίματος των μνημονίων, επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, επιστροφής της 13ης σύνταξης, κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, κατάργησης των διοδίων, αλλαγής της Ευρώπης  κλπ. Αλλά, σ’ αυτή την περίπτωση μπορεί να εγείρονταν τα αντανακλαστικά της επιτροπής ανταγωνισμού…

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες