Λευτέρης Παπαστεργίου

Τα UFO… «έπιασαν» Ελλάδα!

Ήταν Νοέμβριος του περασμένου έτους, όταν ο κ. Νίκος Παππάς ανακοίνωνε, περιχαρής στους Έλληνες πολίτες, πως η Ελλάδα επανακάμπτει(;) στο διάστημα, ιδρύοντας Διαστημικό Οργανισμό!

Μετά τα πρώτα, αυθόρμητα, γέλια, η διαδικασία προχώρησε και ο υπουργός επέλεξε τον ακαδημαϊκό κ. Σταμάτη Κριμιζή, έναν διακεκριμένο επιστήμονα, με βαρύτατο βιογραφικό, αναγνωρισμένη προσωπικότητα παγκοσμίως στον τομέα του και δουλειά στη NASA, ως επικεφαλής της νέας υπηρεσίας.

Ο κ. Κριμιζής έμεινε στη θέση του για τέσσερις εβδομάδες και μόλις χθες, με μια επιστολή περίπου 1000 λέξεων, δήλωσε την παραίτησή του, καταγγέλλοντας πως παρά τις «διαβεβαιώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού για αξιοκρατία και σοβαρή λειτουργία της υπηρεσίας», παρά τις διαβεβαιώσεις για «εξειδικευμένα στελέχη που θα απαρτίζουν την υπηρεσία με γνώμονα το τρίπτυχο Αξιολόγηση – Αξιοκρατία – Αριστεία», αντ’ αυτού στήθηκε μια (νέα) κρατική δομή που απαρτίζεται από κολλητούς, ανίδεους με το αντικείμενο, έτοιμους για συνδιαλλαγή και, ως εκ τούτου, αποκλεισμένους από την όποια ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Αν όλα αυτά δεν είναι κάτι παράξενο, μιας και αποτελούν, όλα τους, τις σύνηθες πρακτικές στη χώρα που λέγεται Ελλάδα, παράξενη δεν είναι και η απάντηση του Νίκου Παππά στις επισημάνσεις του κ. Κριμιζή. «Πως τα κατάλαβε όλα αυτά ο ακαδημαϊκός σε τέσσερις μόλις εβδομάδες;», αναρωτήθηκε ο υπουργός (και) ψηφιακής πολιτικής (τρομάρα τους).

Και για να δέσει το γλυκό, ανακοίνωσαν ένα νέο πρόσωπο, στη θέση του παραιτηθέντος ακαδημαϊκού, το οποίο, σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγη ώρα, είναι της άποψης πως «όταν εμείς (οι Έλληνες) γράφαμε κωμωδίες και τραγωδίες, οι Ευρωπαίοι ζούσαν στις λάσπες, έτρωγαν ωμό κρέας και έβγαζαν άναρθρες κραυγές».

Το πρόβλημα λοιπόν, παρακολουθώντας την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης, δεν είναι ότι ένας (ακόμα) σοβαρός επιστήμονας που αφήνει τη θέση του στο εξωτερικό και έρχεται να βοηθήσει τη χώρα του, αναγκάζεται να φύγει κακήν κακώς. Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος.

Το πρόβλημα, επίσης, δεν είναι πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να συμπεριφέρεται με τον απίστευτο αυτό τρόπο. Αυτά ξέρουν, αυτά θέλουν, αυτά κάνουν.

Το πρόβλημα είναι πως διαβάζοντας, -η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων-, όλα τα παραπάνω, τα θεωρεί απολύτως φυσιολογικά να συμβαίνουν στη χώρα μας. Στο DNA των Ελλήνων έχει περάσει πλέον η παραδοχή πως «αυτοί είμαστε».

Έχω την αίσθηση πλέον, πως τώρα που μιλάμε, το ποσοστό των Ελλήνων που πιστεύει ακράδαντα στην ύπαρξη UFO είναι πολύ μεγάλο. Ίσως μεγαλύτερο και από αυτούς που πιστεύουν πως μας ψεκάζουν. Και κάπως έτσι δικαιολογείται και το χαμόγελο του Νίκου Παππά: δεν το λες και μικρό πράγμα να προσπαθείς να αποδείξεις στους πολλούς, πως έχουν δίκιο…

Λευτέρης Παπαστεργίου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις