ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Οι «τομές» που αλλάζουν τη Λάρισα – Ποιες οι νέες μελέτες της Περιφέρειας για την πόλη

Τι καινούργιο μελετούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και αφορά την Λάρισα;

Μαθαίνω πως οι αρμόδιες υπηρεσίες, μετά τις ενέργειες του Αγοραστού, ασχολούνται με την βελτίωση της κατεύθυνσης Λάρισας – Γιάννουλης (900.000 ευρώ), παρεμβάσεις στην παλιά ΕΟ Λάρισας – Βόλου (650.000 ευρώ), την παράκαμψη της Τρικάλων (1.000.000 ευρώ), το τμήμα από τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ μέχρι τον κόμβο της Νίκαιας (325.000 ευρώ), το τμήμα από την Γεωργική Σχολή μέχρι την Τερψιθέα (400.000 ευρώ), την Ε.Ο Λάρισας – Φαρσάλων (350.000 ευρώ), και βελτίωση της ΠΕΟ Λάρισας – Θεσσαλονίκης, από την Καράγιωργα έως τον κόμβο του Συκουρίου (150.000 ευρώ).

Με έναν υπολογισμό δηλαδή, 3.700.000 ευρώ για «τομές» στην πόλη της Λάρισας, την ώρα που θρηνούμε θύματα, εξαιτίας (και) των ελλείψεων (και) των κακοτεχνιών, δεν τα λες και λίγα χρήματα.

Η Λάρισα επεκτείνεται, εκ των πραγμάτων, και αυτό που οφείλει να γίνει, είναι η παρέμβαση στα σημεία εκείνα που θα προσδώσουν στους κατοίκους ευκολότερη πρόσβαση στους προορισμούς, αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης, και, φυσικά, τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Αν όλα αυτά γίνουν, πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες της πόλης, τότε σε λίγα χρόνια θα έχει αλλάξει ολόκληρος ο ιστός της. Αν προχωρήσουν και τα έργα στο κέντρο της και στις συνοικίες, αναδειχθεί το Αρχαίο Θέατρο και τραβηχτεί επιτέλους η πολιτιστική, νοητή γραμμή, που θα ξεκινά από το ποτάμι και θα καταλήγει στο Διαχρονικό Μουσείο, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μια πόλη διαφορετική.

Δουλειά θέλει και όραμα. Αυτό που λείπει δηλαδή από ολόκληρη τη χώρα. Ο Αγοραστός φαίνεται πως το τολμά. Φτάνει;

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις