ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός: Παίζει τα.. ρέστα του στο Κάουνας

Ο Ολυμπιακός πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει σήμερα το βράδυ (20:00, Novasports2) να κερδίσει στην Λιθουανία για να αποκτήσει το δικαίωμα να διεκδικήσει την πρόκριση στο final 4

 Η εικόνα των ερυθρόλευκων στο Game 3 ήταν αποκαρδιωτική και το τελικό 80-60 υπέρ της Ζαλγκίρις ήρθε να μεγαλώσει την απογοήτευση στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του να καλούνται σήμερα να βγάλουν αντίδραση, να καταθέσουν ψυχή κι από κει και πέρα ότι βγει.

Οι Λιθουανοί, που αν και έχουν το δεύτερο χαμηλότερο μπάτζετ της διοργάνωσης, εέχουν κλέψει τις καρδιές όλων με το μπάσκετ που παίζουν, αλλά το σημερινό ματς είναι ένας είδος κρατς τεστ και γι’ αυτούς. Μέχρι τώρα η ομάδα του Γιασικεβίτσιους ήταν το αουτσάιντερ και δεν είχε κανενός είδους πίεση… Είτε στην κανονική διάρκεια, είτε στην εκκίνηση των play offs. Τώρα όμως μπαίνει και στη δική τους ψυχοσύνθεση το «πρέπει» κι είναι ενδιαφέρον να δούμε το πως θα αντιδράσουν.

Οι γηπεδούχοι βέβαια ξέρουν πως αν στραβώσει το σημερινό ματς, θα έχουν και άλλη και ευκαιρία στο 5ο παιχνίδι στο ΣΕΦ, πλεονέκτημα που δεν έχει ο Ολυμπιακός, με τους ερυθρόλευκους όμως να έχουν την εμπειρία τέτοιων ειδικών καταστάσεων. Ακόμη και πέρσι που έφτασαν μέχρι τον τελικό, οι Πειραιώτες στα πλέι οφ έχαναν με 2-1 νίκες από την Εφές, απάντησαν με μπρέικ στο 4ο παιχνίδι και προκρίθηκαν στο 5ο στο ΣΕΦ.

Φυσικά κάθε χρονιά δεν μπορεί να συμβαίνει το ίδιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πιθανότητες. Παρόλο που ο Γιώργος Πρίντεζης έχει ελάχιστες πιθανότητες να αγωνιστεί, παρόλο που Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Παπανικολάου δεν είναι έτοιμοι, όλοι οι υπόλοιποι δηλώνουν έτοιμοι κι αποφασισμένοι για να πάρουν τη νίκη που θα ξαναφέρει τη σειρά στον Πειραιά.

Τον αγώνα θα διευθύνουν οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία) και Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 1-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 78-87

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 79-68

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 80-60

ZΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 26/04, 20:00

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 01/05 (αν χρειαστεί)

Πηγή: protothema.gr
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις