ΛΑΡΙΣΑ

Βράβευση μαθητών του 5ου και 10ου Γυμνασίου Λάρισας από την UNESCO

Οι μαθητές του 5ου και 10ου Γυμνασίου Λάρισας έστειλαν μήνυμα αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης στα παιδιά και τις οικογένειες που φιλοξενούνται στις 3 μεγάλες δομές αστέγων σε Νίκαια, Πειραιά & Κόρινθο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων προσφέροντας από το υστέρημά τους σημαντικό χρηματικόποσό σε δωροεπιταγές για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης.

Η συμβολική κίνηση αγάπης των δύο σχολείων έγινε στο πλαίσιο διασχολικής συνεργασίας και υποστηρίχτηκε από την συγγραφέα-παιδαγωγό κα Λητώ Τσακίρη- Παπαθανασίου, που χρίστηκε Διευθύντρια του Ομίλου στον Τομέα Παιδιού. Είναι μία από τις δράσεις εθελοντισμού και ανθρωπιστικής παιδείας που προσπαθούν τα δύο σχολεία να καλλιεργήσουν στους μαθητές τους με την ευχή να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση στους συνανθρώπους μας.

Για τη δράση αυτή αλληλεγγύης οι μαθητές των δύο σχολείων βραβεύτηκαν από τον αντιπρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιά και Νήσων κ. Νισλόγλου Παύλο, σε μία σεμνή τελετή που έγινε στην Αθήνα, στον ΙΑΝΟ, το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στο πλαίσιο παρουσίασης του βιβλίου της κας Λητούς Τσακίρη- Παπαθανασίου «Η περιπέτεια της Αδριανής» που κυκλοφορεί υπό την αιγίδα του Ομίλου.

Οκ. Νισλόγλουτόνισε πως ο Όμιλος είναι ένα σωματείο με θεμελιώδη σκοπό την καλλιέργεια της διεθνούς αντίληψης, κατανόησης, συνεργασίας και αλληλεγγύης σύμφωνα με τις αρχές και τα ιδανικά της UNESCO και δραστηριοποιείται σε τρεις βασικούς άξονες: Πολιτισμό, Εκπαίδευση και Αλληλεγγύη. Βαθιά συγκινημένος είπε: «… ελπίζουμε να σας έχουμε υποστηρικτές στη μεγάλη μας προσπάθεια με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο μέλλον. Η στήριξή σας μας δίνει πνοή αισιοδοξίας και μας ενθαρρύνει να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι…».

Τους επαίνους και τις ευχαριστήριες επιστολές παρέλαβαν οι διευθύντριες κ.κ. Ζωή Δεληζώνα του 5ου Γυμνασίου Λάρισας και Νάντια Παπαδοπούλου του 10ου Γυμνασίου Λάρισας

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις