ΛΑΡΙΣΑ

Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα

Μαθητικό φεστιβάλ διοργανώνει η ΚΝΕ το Σάββατο 28 Απριλίου στις 7.00 μ.μ. στην Πλατεία Λαμπρούλη, στο Φρούριο.

Μεταξύ άλλων το κάλεσμα αναφέρει τα εξής:

“Με τους στίχους του Μ. Θερβάντες «Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας. Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη!», ως κεντρικό σύνθημα έρχεται φέτος το Μαθητικό Φεστιβάλ.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή τους μαθητές να ενώνουμε τη φωνή μας γιατί οι ανάγκες, η ευτυχία των νέων όλου του κόσμου δεν χωράνε στο σημερινό άδικο σύστημα που μετατρέπει την παιδεία σε εμπόρευμα, που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, φασισμό. Ο κάθε ένας να έρθει στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου. Έλα να μάθεις από πρώτο χέρι για τι παλεύει η ΚΝΕ. Τα Μαθητικά Φεστιβάλ τα χτίζουμε με το μεράκι και τη δίψα μας για συζήτηση, συλλογικότητα, πολιτιστική δημιουργία, άθληση, διασκέδαση. Τα χτίζουμε εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, που έχουμε βαλθεί να αλλάξουμε τον κόσμο.

Δεν μας ταιριάζουν η απάθεια και η υποταγή, πως είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τα όνειρα και τις ανάγκες μας. Είμαστε νέοι, έχουμε όλη τη ζωή μπροστά μας! Έχουμε όνειρα και μέλλον που δεν τα εγκαταλείπουμε. Αγωνιζόμαστε να τα κάνουμε πράξη! Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να ζήσουμε καλύτερα. Αυτό που μπαίνει εμπόδιο είναι το καπιταλιστικό σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Όλοι εμείς, τα μέλη της ΚΝΕ αγωνιζόμαστε για τον πιο όμορφο, τον πιο ανθρώπινο και σπουδαίο στόχο: Για να αλλάξουμε τον κόσμο, για να τραβήξει η Ιστορία της ανθρωπότητας μπροστά. Για τη νέα κοινωνία που απελευθερώνει τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του, για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό!

Σε αυτόν το σπουδαίο σκοπό καλούμε και εσένα!”

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

– Συζήτηση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
– Hip hop συναυλία με τους: Ametapistos Epanastahs, White B X, Untreated Wolf
-Rock συναυλία με τους State of mind
– Βιντεοπροβολές
– Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις