ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Άστραψε και βρόντηξε ο Καλογιάννης: «Τέρμα το τσιγάρο σε όλους τους χώρους του δημοτικού μεγάρου» – Θα έχει μαζί του την Δημ. αστυνομία

Το ξεκαθάρισε και μάλιστα κατηγορηματικά ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε απόψε και συζητήθηκε η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη Λάρισα: «Πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα στους συμπολίτες μας, από αύριο τέρμα το τσιγάρο σε όλους τους χώρους του δημοτικού μεγάρου», τόνισε και μάλιστα επισήμανε με στόμφο ότι θα παρακολουθεί ο ίδιος τι γίνεται σχετικά με το θέμα και θα έχει μαζί του την δημοτική αστυνομία για τους παραβάτες.

Αρχικά ο λόγος δόθηκε στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη» κ. Έκτορα Νασιώκα ο οποίος ως ειδικός καθότι γιατρός, εξήγησε πως η Ελλάδα είναι η χώρα με τους περισσότερους καπνίζοντες και πως όλο αυτό το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει να τελειώνει μια και καλή, όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια σε χώρες του εξωτερικού, ενώ εξήγησε με σαφήνεια και ανάλυση τις επιπτώσεις σήμερα του καπνίσματος στον άνθρωπο και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τους Έλληνες.

Ο δήμαρχος εν συνεχεία παίρνοντας τον λόγο έκανε την εν λόγω ανακοίνωση και συμπλήρωσε ότι το κλίμα στη Λάρισα είναι πια ώριμο για την απαγόρευση του τσιγάρου, σημειώνοντας ότι: «Η πλειοψηφία των Λαρισαίων αποδέχεται τον αντικαπνιστικό νόμο, μην σας πω ότι το χάρηκε κιόλας. Επίσης οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης είναι δεκτικοί από την πρώτη ώρα σε όλο αυτό, πράγμα που είναι πολύ θετικό».

Τέλος τόνισε ότι θα συναντηθεί με δημάρχους και άλλων πόλεων σύντομα προκειμένου να μιλήσουν αναλυτικά για το ζήτημα της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, παίρνοντας εικόνα για το τι συμβαίνει και αλλού.

Αθανασία Παύλου / φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις