ΛΑΡΙΣΑ

Συνεχίζεται η κόντρα της ΝΔ με το υπουργείο Οικονομικών για τον στενό συνεργάτη του Τσακαλώτου

Επανέρχεται η ΝΔ στο θέμα της υπόθεσης διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται στενός συνεργάτης του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ζητώντας απαντήσεις από τον υπουργό Οικονομικών. Έτσι, τροφοδοτεί με νέα επεισόδια την κόντρα που έχει ξεσπάσει από την Τρίτη. Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εκ νέου απάντηση στη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι τον λόγο για την υπόθεση έχει η Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Με την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στη Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται ότι υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται κορυφαίος συνεργάτης του κ. Τσακαλώτου έχει παραπεμφθεί πλέον στην Δικαιοσύνη.

Αυτό ωστόσο δεν απαλλάσσει τον Υπουργό Οικονομικών από την αυτονόητη υποχρέωσή του να δώσει άμεσα και δημοσίως απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν για τον στενό του συνεργάτη. Τον καλούμε λοιπόν να απαντήσει ξεκάθαρα στα εξής:

1. Ο σύμβουλός του που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση μίζας, παραμένει στη θέση του ή έχει απομακρυνθεί μέχρι να διαλευκανθούν οι κατηγορίες που τον αφορούν;

2. Αληθεύει ότι ο καταγγέλλων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει πλήρη γνώση των αριθμών Πρωτοκόλλου ακόμη και εμπιστευτικών εγγράφων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών;

3. Πότε έλαβε ο κ. Τσακαλώτος γνώση της καταγγελίας για τον σύμβουλο του και πότε την διαβίβασε στην Εισαγγελία;

4. Ισχύει ότι η διαβίβαση της καταγγελίας στον Εισαγγελέα έγινε μετά την αποστολή εξωδίκου από τον καταγγέλλοντα, το οποίο ούτως ή άλλως είχε κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές;

5. Και τέλος ο κ. Τσακαλώτος έχει προχωρήσει στον αυτονόητο πειθαρχικό έλεγχο που προφανώς πρέπει να διεξαχθεί έναντι του στενού του συνεργάτη;».

Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ

“Eπαναλαμβάνουμε ότι η υπόθεση της καταγγελίας, στην οποία αναφέρεται η Ν.Δ, έχει παραπεμφθεί στoν Εισαγγελέα Πρωτοδικών από τις 14 Νοεμβρίου του 2017, κατόπιν εγγράφου του ίδιου του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών. Τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη” αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: enikonomia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις