ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: «Όχι στην απαράδεκτη αναδοχή και υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια»

Την κάθετη αντίθεσή του στη θέσπιση αναδοχής ανήλικων τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης εξέφρασε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στα πλαίσια του Σ/Ν «Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας».

«Είναι ντροπή! Θεωρείτε πως η κοινωνία μπορεί να δεχθεί κάτι τέτοιο; Έχετε κάνει διάλογο με τους πολίτες; Αφουγκραστείτε τους γύρω σας: Την Εκκλησία της Ελλάδος, τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, ακόμη και τους συναδέλφους σας από τον ΣΥΡΙΖΑ»,ανέφερεο Λαρισαίος πολιτικός, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους.

«Στο άρθρο 8», συνέχισε ο κ. Κέλλας, «αναφέρετε αόριστα, μεταξύ των εναλλακτικών προϋποθέσεων για την αναδοχή, την ύπαρξη συμφώνου συμβίωσης, εντάσσοντας, προδήλως, στο φάσμα των υποψηφίων αναδόχων γονέων και τα ομόφυλα ζευγάρια. Το θεωρείτε παιδαγωγικό; Γνωρίζετε πολύ καλά πως πρωτογενής θεσμός της κοινωνικοποίησης του ατόμου είναι η οικογένεια. Από εκεί τα παιδιά αντλούν τις προσλαμβάνουσες και διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, που είναι καθοριστικά για τη μετέπειτα εξέλιξή τους.

Σταματήστε να θεσπίζετε σταδιακά μία κοινωνική κατασκευή σύμφωνα με τις ιδεοληψίες σας!

Ως εδώ! Αρκετά έχετε πληγώσει την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό!

Δεν θα ανεχθούμε τώρα και αλλοίωση συνειδήσεων! Πάρτε πίσω το άρθρο 8 εδώ και τώρα!».

Ακόμη, ο Λαρισαίος Βουλευτής τόνισε πως, πράγματι, το ζήτημα των μειωμένων υιοθεσιών θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και χρειάζονται ουσιαστικά βήματα, στηλιτεύοντας ωστόσο την αρνητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ελληνική οικογένεια:

«Αναρωτιέμαι, γιατί δεν λαμβάνετε θετικά μέτρα για τη δημιουργία νέων οικογενειών και τη διατήρησή τους. Διαφωνείτε ότι η έλλειψη πόρων αποτελεί βασικό αίτιο για την εγκατάλειψη των παιδιών σε ιδρύματα; Αλλά δεν σας ενδιαφέρει η ελληνική οικογένεια. Το αποδείξατε με την πολιτική σας απέναντι στους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους».

Περαιτέρω, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν στηρίζει στην πραγματικότητα τον θεσμό της υιοθεσίας:

«Μέσα σε ένα νομοσχέδιο 28 άρθρων έχετε 15 άρθρα που αφορούν την αναδοχή και μόλις έξι για την υιοθεσία. Δηλαδή, επιχειρείτε να ενισχύσετε μονομερώς τον θεσμό της αναδοχής, προωθώντας συγκεκριμένη ατζέντα, που απορρέει από την τάση σας να ευνοείτε συγκεκριμένες ομάδες, να δημιουργείτε συντεχνίες και να αυξάνετε την εκλογική σας δεξαμενή.

Δεν υπάρχει κοστολογημένο σχέδιο, αφού ούτε το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν μπορεί να προχωρήσει σε ασφαλείς προβλέψεις επί των δαπανών.

Νομοθετείτε με δύο ταχύτητες και επιχειρείτε να διαχωρίσετε τους πολίτες σε ευνοημένους και αδικημένους. Τα προνόμια των αναδόχων, γιατί δεν τα προσφέρετε ως κίνητρα και για τις υιοθεσίες; Πραγματικά, αναρωτιέμαι…».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ Κέλλαςεπεσήμανε προς την αρμόδια αν. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θ. Φωτίου, πως η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρειτο νομοσχέδιο, λέγοντας: «Μην παίζετε άλλο με τα αντανακλαστικά και τις αντοχές της κοινωνίας!»

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις