ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας, ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, συμμετέχει στο πρόγραμμα « Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!» που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, που γιορτάστηκε στις 23 Απριλίου, καθώς και την επίσημη ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στη δράση, θα γνωριστούν με έναν ήρωα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας και θα αναλάβουν να τον συστήσουν στο ευρύ κοινό : Πού ζει; Πώς μοιάζει; Είναι αγόρι ή κορίτσι; Έχει αγαπημένες συνήθειες; Έχει αγαπημένες εκφράσεις που χρησιμοποιεί; Ποιοι είναι οι φίλοι του; Ο ήρωας της Βιβλιοθήκης μας θα ακολουθήσει τη ζωή της για ένα χρόνο μέχρι τον Απρίλιο του 2019. Θα συμμετέχει σε δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, ή σε Δράσεις των μηνιαίων Προγραμμάτων. Θα ταξιδέψει ηλεκτρονικά σε άλλες βιβλιοθήκες, θα συνομιλήσει με τους δικούς τους ήρωες και θα ανταλλάξουν εμπειρίες και πληροφορίες.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ως επικεφαλής του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, θα αναλάβει να  συστήσει το υλικό που θα συγκεντρωθεί, σε όλη τη χώρα.

Καλούμε όσους μαθητές της Δ, Ε, ΣΤ τάξεων ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την: Παρασκευή 27 Απριλίου και ώρα 18 – 19.30. Οι δηλώσεις  συμμετοχής υποβάλλονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας τηλέφωνο 2410922633 την  Πέμπτη 25 Απριλίου ώρα 10 – 12. Ανώτατος αριθμός παιδιών 20. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις