ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας

Το πρωί της Δευτέρας 23 Απριλίου στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης η φιλόλογος – συγγραφέας κ. Βασιλική Μάνδαλου παρουσίασε με επιτυχία τη δράση με θέμα: «Φιλοσοφία για παιδιά». Μαθητές και εκπαιδευτικοί της ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, που συμμετείχαν στη δράση, είχαν την μοναδική ευκαιρία να ερευνήσουν φιλοσοφικά τις έννοιες της Δικαιοσύνης, της Ειρήνης, της Φιλίας, της Ελευθερίας και να ‘πολεμήσουν’ τον πόλεμο ομαδικά.

Συνεργάστηκαν μεταξύ τους σε ομάδες και παρουσίασαν τις σκέψεις και τις απόψεις τους δημιουργώντας απίστευτα όμορφες αφίσες-project!

Στις 6.00 το απόγευμα, της ίδιας ημέρας, στον πρώτο όροφο της Βιβλιοθήκης η συγγραφέας Ελένη Μπεντίλλα παρουσίασε το συγγραφικό της έργο και ακολούθησε γνωριμία – συζήτηση με το αναγνωστικό κοινό.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου έκλεισε με την κεντρική εκδήλωση που έγινε στις 19.30 στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης με θέμα «Βιβλίο και εικαστική δημιουργία» και ομιλητές τους:Ιφιγένεια Σδούκου, Εκπαιδευτικό και Εικαστικό, με θέμα: «Από τις πήλινες πινακίδες στο e-book» και Κύριλλο Σαρρή, Ιατρό και Εικαστικό, με θέμα: «Βιβλία καλλιτεχνών: μια μορφή τέχνης του 20ού αιώνα (από τη Ρώσικη Πρωτοπορία στην Εννοιολογική Τέχνη)».

Παράλληλα στον εκθεσιακό χώρο της Βιβλιοθήκης λειτουργούσε έκθεση εικαστικού βιβλίου των δύο δημιουργών η οποία και θα διαρκέσει έως τις 7 Μαΐου.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις