ΛΑΡΙΣΑ

Ενισχύονται με έμψυχο ιατρικό δυναμικό Πανεπιστημιακό και Γενικό στη Λάρισα

Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες προς τους ασθενείς από τις ογκολογικές κλινικές των νοσοκομείων Λάρισας, τα οποία παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες στους ασθενείς της Θεσσαλίας.

Το ιατρικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ενισχύθηκε μετά την πρόσληψη δύο ειδικών ιατρών Επιμελητών Β, προχθές ανέλαβε υπηρεσία ο νέος καθηγητή ογκολογίας κ. Αθ. Κωτσάκης, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται ο αναπληρωτής καθηγητής ογκολογίας.

Για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ζητήθηκε και εγκρίθηκε η πρόσληψη επικουρικού ογκολόγου, προς ενίσχυση της σημαντικής προσπάθειας που γίνεται από τον διευθυντή κ. Αθ. Αθανασιάδη και το προσωπικό της Μονάδας.

Σε ότι αφορά τις υποδομές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από την Τεχνική υπηρεσία έχει εκπονηθεί σχέδιο για κεντρική διάλυση των φαρμάκων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρου εντός του Φαρμακείου, ομοίως για το Γενικό Νοσοκομείο αναζητείται κατάλληλος χώρος για την διάλυση φαρμάκων.

Για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο Πανεπιστημιακό έχει ήδη δημιουργηθεί ειδικό αρχείο για τους ατομικούς φακέλους των ασθενών.

Για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας θα συνεδριάζουν τακτικά τα θεσμοθετημένα όργανα Ογκολογική Επιτροπή και Ογκολογικό Συμβούλιο, ενώ θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά η διαδικασία της κλινικής επιθεώρησης (clinicalaudit) μέσω της οποίας θα γίνεται αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τα αποτελέσματα αυτών.

Τέλος, για την ενίσχυση των Μονάδων Χημειοθεραπείας στο Πανεπιστημιακό, μελετάται η διάθεση χώρων από το τμήμα Ακτινοθεραπείας. Στο Γενικό Νοσοκομείο οι ανάγκες είναι οξύτερες μεταξύ των άλλων και λόγω της παλαιότητας του κτιρίου, ενώ οριστική λύση αναμένεται να δοθεί μακροπρόθεσμα με την ανέγερση της πτέρυγας Βαϊτση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις