ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3η Συνάντηση Συνόλων Παραδοσιακής Μουσικής στο ΔΩΛ

Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται η 3η Συνάντηση Συνόλων Παραδοσιακής Μουσικής σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δ. Λαρισαίων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Solarte και το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας.

Στόχος είναι η διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων του τόπου μας μέσα από την μουσική παιδεία  και η σύνδεση αυτών με την κοινωνία της Λάρισας.

Στην συνάντηση πρόκειται να λάβουν μέρος χορωδιακά σύνολα και ορχήστρες παρουσιάζοντας τραγούδια απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα θα συμμετάσχουν η Χορωδία και η Ορχήστρα της εκκλησιαστικής και παραδοσιακής μουσικής της σχολής βυζαντινής μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών την διδασκαλία των οποίων έχει ο μουσικολόγος Νεκτάριος Παπαγεωργίου, η Χορωδία του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας με υπεύθυνη διδασκαλίας την κα Βάσω Ψωφάκα , το τμήμα Παραδοσιακού Τραγουδιού της Πολιτιστικής Λέσχης της ΔΕΗ Λάρισας μαζί με την μουσική παρέα γυναικών από την Χάλκη Λάρισας και ένα κλιμάκιο της χορωδίας παραδοσιακού τραγουδιού του «ΜΕΣ Αβέρωφ ο Θετταλός» με υπεύθυνο τον καθηγητή παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής Γεώργιο Τερζούδη, η χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Σ.Ω.Λ με υπεύθυνο τον ιεροψάλτη και καθηγητή βυζαντινής μουσικής Αλέξανδρο Κωνσταντίνου, η ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής αρχαρίων και το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Σ.Ω.Λ την επιμέλεια των οποίων έχει ο καθηγητής κιθάρας-λαούτου Χρήστος Καλαμπούκας. Tην εκδήλωση θα πλαισιώσει το παιδικό χορευτικό τμήμα του ΜΕΣ Αβέρωφ «Ο Θετταλός» με χοροδιδάσκαλο τον Μιχάλη Τσακνάκη

Η 3η Συνάντηση Συνόλων Παραδοσιακής Μουσικής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις