ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το… τερμάτισαν στη Λάρισα: Διαφήμιζαν προϊόντα για μασέλες έξω από εκκλησία που πανηγύριζε! (φωτό)

Το ότι το ανθρώπινο επιχειρηματικό δαιμόνιο είχε από πολύ νωρίς, χιλιάδες χρόνια πριν, κατανοήσει τη σημασία της θρησκείας για τον άνθρωπο, είναι καταγεγραμμένο ακόμη και στην Καινή Διαθήκη, με τον ίδιο τον Ιησού εισερχόμενος στα Ιεροσόλυμα, να διώχνει τους εμπόρους που πουλούσαν την πραμάτεια τους έξω από το ναό, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα σε όσους είχαν εμπορευματοποιήσει τη θρησκεία.

Βέβαια τα χρόνια πέρασαν, ο Υιός του Θεού θυσιάστηκε για το ανθρώπινο γένος και ανελήφθη στους ουρανούς, αλλά τίποτε δεν άλλαξε. Έτσι, σε κάθε μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη, έξω από την εκκλησία στήνεται μία μικρή υπαίθρια αγορά με κάθε λογής πραμάτειες.

Αυτό όμως που κατέγραψε ο φακός του onlarissa.gr έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Λάρισα, δεν έχει προηγούμενο! Μία νεαρή κοπέλα ντυμένη στα λευκά και φορώντας μπλουζάκι με γνωστή μάρκα προϊόντων, προσέγγιζε τα μιλιούνια των ηλικιωμένων που έσπευσαν να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα του Αγίου, για να τους μιλήσει για τα οφέλη που θα έχει η… μασέλα τους από τα συγκεκριμένα προϊόντα!

Να κλαις, να γελάς και να θυμώνεις μαζί… Άντε σε λίγο να δούμε και γραφεία τελετών να διαφημίζουν την πραμάτεια τους παρά δίπλα με έκθεση κάθε λογής ξύλου, προϊόντων για την τελευταία κατοικία του γηραιοτέρου χριστεπώνυμου πλήθους…

(Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι…)

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις