ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία – αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ από τον Σύλλογο Κερκυραίων στο ΔΩΛ

Ο Σύλλογος Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Θεσσαλίας «Νικόλαος Μάντζαρος» και η χορωδία του συλλόγου με την επωνυμία «Κερκυραϊκή Χορωδία Λάρισας» θα πραγματοποιήσει μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον Έλληνα μουσικοσυνθέτη του μεσοπολέμου Μιχάλη Σουγιούλ.

Ο Μιχάλης Σουγιούλ γεννήθηκε στο Αϊδίνι της Μ. Ασίας το 1906 και πέθανε στην Αθήνα το 1958. Υπήρξε πολυγραφότατος στο είδος της Ελληνικής ελαφράς μουσικής κατά το μεσοπόλεμο και την πρώτη μεταπολεμική-μετεμφυλιακή δεκαετία, γράφοντας περισσότερα από 700 τραγούδια σε όλα τα στυλ όπως: Ταγκό, βάλς, καντάδες, δημοτικά τραγούδια, πατριωτικά και τα γνωστά σε όλους μας αρχοντορεμπέτικα.

Ποιός δεν θυμάται τα: «Αστα τα μαλάκια σου», «Το τράμ το τελευταίο», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Ο Τραμπαρίφας», «Μια ζωή την έχουμε», «Για μας κελαηδούν τα πουλιά», «Ο μήνας έχει εννιά», «Πάμε σαν άλλοτε» και τόσα άλλα. Επίσης έχει γράψει μουσική για 45 θεατρικές επιθεωρήσεις και μουσική για 10 κινηματογραφικές ταινίες.

Το μουσικόφιλο κοινό της πόλης μας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αυτή τη συναυλία και να σιγοτραγουδήσει μαζί με τη χορωδία αλλά και με τους εξαίρετους Σολίστ, 25 από τα ωραιότερα τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι κόρες του Μ. Σουγιούλ, Αλίκη και Ηρώ και ο εγγονός του Θάνος.

Συμμετέχουν:
Κερκυραϊκή Χορωδία Λάρισας υπό την διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Μπαλανίκα.
Σολίστ: Μαριάννα Ζάχου, Παντελής Κοντός.
Συνοδεύουν οι μουσικοί:
Πιάνο: Παναγιώτης Μπαλανίκας, Βιολί: Αποστόλης Μητράς, Φλάουτο: Πέτρος Παππάς, Κλαρίνο: Μιχάλης Σαμπάνης, Ακορντεόν: Λάζαρος Μπίσμπας, Κιθάρα-Μαντολίνο: Σπύρος Καβαλιεράτος. Φυσαρμόνικα: Γιώργος Τσακνάκης, Κοντραμπάσο: Βάνα Φαρμακιώτη.
Ενορχήστρωση – Χορωδιακή Επεξεργασία: Χρήστος Μπαλανίκας
Παρουσίαση: Κων/να Καρυδάκη

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου, ώρα 8:30 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Λαρισαίων – Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις