ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μπαξεβανάκης από τη Λάρισα: «Δε χρειάζεται βιασύνη, με ευρύτατη συναίνεση οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» (φωτό)

Την ώρα που άπαντες αναμένουν το τελικό σχέδιο της κοινής επιτροπής για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Θεσσαλίας, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης από τη Λάρισα όπου βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης, ξεκαθαρίζει πως «δε χρειάζεται να γίνει κάτι βιαστικά» ενώ θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση τις «ευρύτατες συναινέσεις», χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει τι θα συμβεί σε περίπτωση που αυτές δεν επιτευχθούν μεταξύ των διοικήσεων του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ.

«Οι όποιες αλλαγές θα γίνουν με την ευρύτατη συναίνεση κι εφόσον υπάρχει αυτό το κοινό πόρισμα» εξήγησε ο κ. Μπαξεβανάκης, για να συμπληρώσει πως «ο σκοπός αυτής της προσπάθειας και ο διάλογος που αναπτύσσεται ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα είναι οι ίδιοι οι παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι να επιλέξουν τα τμήματα εκείνα που έχουν και ακαδημαϊκή προοπτική, αλλά και οικονομική βιωσιμότητα».

Ο κ. Μπαξεβανάκης έδωσε το παρόν σε ημερίδα για την τεχνική εκπαίδευση, υποστηρίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να αναβαθμίσει και να στηρίξει τα ΕΠΑΛ.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να δηλώσω με την παρουσία μου την απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει την Επαγγελματική Εκπαίδευση. Στόχος μας είναι να πείσουμε την κοινωνία πως τα ΕΠΑΛ αξίζει να στηριχτούν. Μέσω της αναβάθμισης τους δίνουμε πρόσβαση σε πολλούς και μέσω του προγράμματος μαθητείας ασφαλή είσοδο στην εργασία» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις