ΛΑΡΙΣΑ

Κινητοποίηση των συμβασιούχων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με τους επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2017 και μη προσληφθέντες ακόμα στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας για καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση, πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη 24/4, κινητοποίηση στην έδρα της διοίκησης του ΠΠΝΛ, όπου συναντήθηκαν με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Αντωνίου και την υποδιοικήτρια του ΠΠΝΛ κ. Χαλιβέρα, αφού ο διοικητής κ. Νάνος έφυγε εκτάκτως όπως ενημερωθήκαμε.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως “το ΕΚΝΛ και οι επιτυχόντες και μη προσληφθέντες, εξέφρασαν την αγανάχτησή τους για την κοροϊδία της διοίκησης των Νοσοκομείων και της 5ης ΥΠΕ, οι οποίες την Δευτέρα 16/4, στην συνάντηση που είχαμε, μας διαβεβαίωναν ότι βγήκε απόφαση θετική υπέρ της προσφυγής των Νοσοκομείων για ανάκληση της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας, η οποία δήθεν αναμένονταν να καθαρογραφεί και να επιδοθεί στα χέρια της διοίκησης των δυο νοσοκομείων σύντομα, για να προχωρήσει η πρόσληψη των 132 επιτυχόντων, ενώ αποδείχτηκε ότι την Δευτέρα δεν υπήρχε απόφαση, πολύ δε περισσότερο θετική και ότι αυτή εκδόθηκε την Τετάρτη και ήταν απορριπτική.

Απαίτησαν να σταματήσει ο εμπαιγμός της διοίκησης που υφίστανται επι 15 μήνες τώρα και να υπάρξει άμεση παρέμβαση των δυο διοικητών (Νοσοκομείων και 5ης ΥΠΕ) στην κυβέρνηση για να δοθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση από την πλευρά του υπουργείου υγείας και της κυβέρνησης, προκειμένου να γίνει άμεσα η πρόσληψη των 132 επιτυχόντων και μάλιστα με συμβάσεις πλήρους και σταθερής εργασίας.

Έδωσαν προθεσμία γι’ αυτό στους διοικητές (Νοσοκομείων και 5ης ΥΠΕ) μέχρι την Πέμπτη 3 Μάη, όποτε θα ξανακάνουν συγκέντρωση το ΕΚΝΛ και οι επιτυχόντες στις 10 π.μ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, στην οποία καλούνται να πάρουν μέρος όλοι οι επιτυχόντες.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις