ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σεμινάριο κλασικού χορού με τον Γκες Μίχωφ στο Μύλο του Παππά

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Χορού Ο Μύλος Χορεύει που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων για τέταρτη φορά  με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού,  πραγματοποιείται σεμινάριο κλασικού χορού από την Τρίτη 24 Απριλίου έως και την Παρασκευή 27 Απριλίου με διδάσκοντα τον Γκες Μίχωφ, ώρα 10 – 11.15 π.μ., στη Σκηνή Μπαλέτου (Μύλος του Παππά).

Απευθύνεται σε προχωρημένους άνω των 14 ετών.

Χωρίς κόστος συμμετοχής. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410256464

Γκες Μίχωφ

Γεννήθηκε στη Βουλγαρία.  Σπούδασε κλασικό χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης της Σόφιας με τις σπουδαίες δασκάλες Βαλτατσέεβα,  Μπαλάμπινα, Κουμίσνικωφ.

Στη συνέχεια αποφοίτησε από την Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Σόφιας. Μετεκπαιδεύτηκε στη  Βέρνη στο σύγχρονο χορό και τη τζαζ με δασκάλους τους Aλέν Μπερνάρ και  Μίσα Μπεργκέζε.

Στο Μπαλέτο Arabesque της Σόφιας υπήρξε πρώτος σολίστ.

Το 1983 ξεκίνησε την εκπαιδευτική του καριέρα στην Ελλάδα. Το 1990 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου και το  1997  της Ανώτερης  Σχολή Χορού.  Την ίδια χρονιά δημιούργησε το Θεσσαλικό Μπαλέτο  με στόχο την αναβίωση  έργων του κλασικού και νεοκλασικού ρεπερτορίου καθώς και την παραγωγή πρωτότυπων έργων.

Ήταν ο δάσκαλος των χορευτριών που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο 8ο  GRAND PRIX EUROVISION 1999, Λυόν (Μαρία Μπούμπουλη), στο 9ο  GRAND PRIX EUROVISION 2001, Λονδίνο (Όλγα Τσιμούρτα, Τίνα Νασίκα), στο 10ο  GRAND  PRIX EUROVISION 2003, Άμστερνταμ (Ελενίνα Νικολάου ) 11ο  GRAND  PRIX EUROVISION 2005,  (Ελεάνα Ανδρεούδη).

Μαθητές  του έλαβαν υψηλές διακρίσεις σε Διεθνείς Διαγωνιμούς Χορού, όπως  Chausson d’ Or ( Παρίσι, 2011), Sicilia Barocca (2006), Διεθνή Διαγωνσιμό Χορού της Ριέτης (2004), Διεθνή Διαγωνισμό Χορού του Brno (2003), Μεσογειακό Διαγωνισμός Χορού «Μία Αρμπάτοβα» (2000), Διεθνή Διαγωνισμός Χορού της Βάρνας και σε άλλους Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς Χορού.

Στο καλλιτεχνικό του έργο περιλαμβάνονται  πολλές και σπουδαίες αναβιώσεις έργων  κλασικού και νεοκλασικού ρεπερτορίου καθώς και  πρωτότυπες νεοκλασικές χορογραφίες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις