ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ποιό είναι το αγαπημένο “γρήγορο φαγητό” των Λαρισαίων; – Τέσσερις ιδιοκτήτες φαστ φουντ απαντάνε

Σε μία πόλη που έχει χαρακτηριστεί ως «η πόλη του καφέ» τα τελευταία χρόνια και «πόλη της διασκέδασης» από παλιότερα δε θα μπορούσε το φαγητό να μην έχει περίοπτη θέση σε αυτήν. Ειδικότερα το γρήγορο φαγητό, το οποίο είναι πιο προσιτό και μπορεί να έρθει στην πόρτα σου ανά πάσα ώρα και στιγμή

Τι τρώνε όμως περισσότερο οι Λαρισαίοι; Τι γεύσεις προτιμάνε; Η κρίση πόσο τους επηρέασε όσον αφορά το φαγητό;

Τέσσερις ιδιοκτήτες καταστημάτων γρήγορου φαγητού απαντάνε στο onlarissa.gr

«Τι τρώνε οι Λαρισαίοι; Τα πάντα, είναι παμφάγοι!» μου λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο κ. Θοδωρής Τσούτσας, ιδιοκτήτης ενός από τα παλαιότερα φαστ φουντ ονόματι “Ποδαράτο” στην οδό Μανδηλαρά.

Κάπου εκεί καταλαβαίνω ότι η δουλειά μου μάλλον θα είναι δύσκολη έρχεται όμως να συμπληρώσει «πρώτα απ’ όλα όμως ο γύρος, αν δεις έχω κι άλλα προϊόντα όμως όπως λέτε κι εσείς η νεολαία, σαν τον γύρο δεν έχει!».

“Αν και το κατάστημά μας φημίζεται για το φιλέτο κοτόπουλο αδιαμφισβήτητα κυρίαρχος στις προτιμήσεις του κόσμου είναι ο γύρος, αυτός είναι το βαρύ πυροβολικό των φάστ φουντ και ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα.” μας λέει ο Νίκος Γκουτζουρέλας ιδιοκτήτης του All Time στην γωνία της Ρούσβελτ με την Κούμα.

Στην ερώτηση σχετικά με τις συνήθειες των καταναλωτών και πως αυτές αντιμετωπίζονται απαντάει: “Κάτι που έχει αλλάξει σε σχέση με παλιά είναι οι περίοδοι νηστειών στις οποίες όλοι πλέον φροντίζουμε να έχουμε όσα περισσότερα νηστίσιμα μπορούμε, με αυτό τον τρόπο δείχνεις ότι σέβεσαι την επιθυμία του πελάτη σου να νηστέψει και του προσφέρεις, ακόμα και σε εκείνες τις περιόδους του χρόνου, πολλές επιλογές.”

Λίγα μέτρα πιο κάτω στο κατάστημα “Γυροβολιά” ο ιδιοκτήτης Θεόδωρος Μπζιώτας δείχνει να έχει μελετήσει καλά τις συνήθειες των πελατών του ανάλογα την ηλικία.

“Οι προτιμήσεις του κόσμου είναι μακράν υπέρ του γύρου, εκεί που βλέπουμε ότι κλέβει την πρωτοκαθεδρία το σουβλάκι είναι οι μεγαλύτερες ηλικίες, από 50 και πάνω οι οποίοι το προτιμούν κυρίως επειδή αυτό θυμούνται περισσότερο από τα παιδικά τους χρόνια”.

Έχει όμως άλλη άποψη σχετικά με το αν η κρίση επηρέασε το επάγγελμα σε αντίθεση με τους άλλους δυο συναδέλφους του, “δεν μπορούμε να πούμε ότι μας επηρέασε η κρίση, λίγο ίσως τα δυο πρώτα χρόνια που ήταν για όλους μας ένα σοκ, επηρέασε κυρίως ταβέρνες και εστιατόρια, το δικό μας προϊόν είναι πολύ πιο προσιτό από θέμα τιμής”.

Τα τελευταία χρόνια όμως εκτός από τα κλασσικά φαστ φουντ ανθούν και άλλες επιχειρήσεις γρήγορου φαγητού, ένα καλό παράδειγμα είναι οι κρεπερί.

Σε ερώτηση για το πώς αντιμετώπισαν ο Λαρισαίοι την έλευση της κρέπας πριν μερικά χρόνια, ο Ανδρέας Σταυρόπουλος ιδιοκτήτης των κρεπερί “Μποέμ” απαντάει: ” Άργησε ο Λαρισαίος να μάθει την κρέπα, εμείς ανοίξαμε το 2000, στην αρχή δοκίμαζαν διστακτικά αλλά σιγά σιγά την έμαθαν, ασφαλώς και ο περισσότερος κόσμος είναι κολλημένος στον γύρο και το σουβλάκι, εμείς όμως καταπιαστήκαμε με ένα προϊόν από την αρχή και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο τέλειο γίνεται”.

Επίσης τονίζει πως “αν και υπήρχε και υπάρχει ακόμα μια αντίληψη ότι κρέπα είναι η γλυκιά, με βάση τη   σοκολάτα η οποία τρώγεται ως επιδόρπιο, σήμερα ξοδεύονται και οι αλμυρές το ίδιο διότι πέρασε στη συνείδηση του κόσμου ως καλό, ποιοτικό και νόστιμο φαγητό, σήμερα βλέπουμε την κρέπα να μπαίνει σε φαστφουντάδικα και πιτσαρίες για λόγους ποικιλίας”.

Ρεπορτάζ: Απόστολος Παπαδόπουλος / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις