ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η ετήσια γιορτή της κουλτούρας του cocktail και του καλού ποτού στη Λάρισα!

Όλα ξεκίνησαν πριν δυο χρόνια, όταν μια ομάδα επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης, αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορα της πόλης, και με αφορμή την δουλειά που γνωρίζουν να κάνουν καλύτερα από τον οποιοδήποτε, να αποδείξουν γιατί η Λάρισα δίκαια θεωρείται πρωτεύουσα της διασκέδασης.

Το Bar Engage – Αγκαζέ ήταν γεγονός. Η καρδιά της πόλης χτυπούσε στους ρυθμούς κορυφαίων barmen, οι οποίοι ήρθαν για να αφήσουν την ταυτότητά τους και το στίγμα τους στην Λάρισα.

Κάθε χρόνο και καλύτερα, κάθε χρόνο και λίγο πιο ψηλά. Να, τι λένε οι ίδιοι οι διοργανωτές:

«Το Bar Engage – Αγκαζέ είναι μία μεγάλη γιορτή για την κουλτούρα του cocktail και του καλού ποτού. Διοργανώνεται μία φορά το χρόνο στη Λάρισα, με σκοπό να συνδέσει τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες της εστίασης και της αναψυχής, καθώς και το δυναμικό κοινό της πόλης με τις ελληνικές και διεθνείς τάσεις του bartending. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε ακόμη πιο συναρπαστική τη ζωή της πόλης δημιουργώντας ένα μεγάλο event-ορόσημο με ποικίλες δράσεις, να αναδείξουμε το σύγχρονο πρόσωπο της Λάρισας, να παρουσιάσουμε σε διακεκριμένους επαγγελματίες από το εξωτερικό και το εσωτερικό τη δυναμική της Θεσσαλίας στη γαστρονομία, την ψυχαγωγία, τη διασκέδαση και τον πολιτισμό. Επίσης, να φέρει σε επαφή επιχειρηματίες και επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης και της αναψυχής. Το πρώτο Bar Engage – Αγκαζέ πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2016 με φιλοξενούμενους καταξιωμένους bartenders από το Παρίσι, οι οποίοι γνώρισαν και αγάπησαν τη Λάρισα και τη γύρω περιοχή. Η συνέχεια φέτος, σε μια μεγαλύτερη σε διάρκεια διοργάνωση, με φιλοξενούμενους από το Παρίσι και το Λονδίνο, με την παρουσία ονομαστών bars από όλη την Ελλάδα και με πολλές άλλες εκπλήξεις».

Στο κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο της Ρούσβελτ, με την ευγενική χορηγία ενός επιχειρηματία της Λάρισας, ένα άδειο κτίριο έχει ντυθεί στα χρώματα του event. Οι διοργανωτές ζητάνε, όπως πληροφορούμαι, ένα επιπλέον ποσό, ώστε να μετατρέψουν το άψυχο κτίριο σε ένα σύγχρονο κέντρο τύπου, που θα ενημερώνει για όλες τις δράσεις του θεσμού.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι σίγουρο πως θα παίξει, ξανά, τον ρόλο της.

Ο Δήμος Λαρισαίων;

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις