ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αυγενάκης από Λάρισα: Η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας (φωτό)

Την απόλυτη πεποίθηση πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη, αυτοδύναμη, κυβέρνηση της χώρας, όποτε κι αν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, και πως ο νομός της Λάρισας θα έχει τρεις βουλευτές, εξέφρασε από τη Λάρισα όπου βρίσκεται στα πλαίσια της Νομαρχιακής Συνέλευσης του κόμματος, ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

«Κρίσιμο σταυροδρόμι για τη χώρα»

Ο κ. Αυγενάκης χαρακτήρισε την δεδομένη χρονική στιγμή ως «ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της χώρας», αφού, όπως δήλωσε, «κατά πάσα πιθανότητα τον Αύγουστο τελειώνει το τρίτο μνημόνιο και η χώρα οδεύει σε ένα τέταρτο, με μια όμως ιδιαιτερότητα: ενώ έχουν ήδη ψηφιστεί μέτρα ύψους 5,2 δις ευρώ από τους βουλευτές της κυβερνητικής συμμαχίας, η χώρα δεν έχει να λαμβάνει καμία οικονομική βοήθεια και θα πρέπει να σταθεί μόνη, στις αγορές».

Ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ τόνισε πως «καλύτερο για τον τόπο είναι να γίνουν άμεσα εθνικές εκλογές, για να φύγει», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, με τους δυο κυβερνητικούς εταίρους να αλληλοεκβιάζονται και με τον τρόπο αυτό να οδηγούν τη χώρα στον γκρεμό».

«Όχι στην μπαχαλοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Αναφερόμενος στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο γραμματέας της ΝΔ υποστήριξε πως είναι «αδιανόητο μια κυβέρνηση να προσπαθεί να καθορίσει τον χρόνο διεξαγωγής τους», ενώ δήλωσε κατηγορηματικά πως «η ΝΔ δεν θα επιτρέψει την ‘μπαχαλοποίηση’ του χώρου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πως ακόμα κι αν ο νόμος της απλής αναλογικής ψηφιστεί στη βουλή, αυτός θα ακυρωθεί από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ». «Η Νέα Δημοκρατία θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σύμμαχο και ισχυρό παράγοντα», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν θα δώσει κομματικά χρίσματα σε υποψηφίους, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «όλοι όσοι ακουμπούν στις ιδέες της ΝΔ και εκφράζονται από την ιδεολογία και την πολιτική της θα κληθούν να βάλουν μπροστά το ‘εμείς’ και όχι το ‘εγώ’ αποφεύγοντας έτσι, να σημειωθούν, ξανά, φαινόμενα του παρελθόντος, που οδήγησαν τον Δήμο Λαρισαίων σε αντίπαλη παράταξη».

Για τα εθνικά θέματα

Μιλώντας για τα εθνικά θέματα, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε πως όταν πρόκειται για αυτά τα ζητήματα, «εμείς στη ΝΔ φοράμε την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας», και επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για επικίνδυνους χειρισμούς, τόσο στα ελληνοτουρκικά καθώς και στο Σκοπιανό. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την κυβέρνηση να χειρίζεται τα εθνικά θέματα με όρους εσωτερικής κατανάλωσης»

«Σενάριο Κατσιαντώνη» στη ΝΔ

Ο γραμματέας της ΝΔ απαντώντας σε ερώτηση του onlarissa.gr για τα σενάρια που φέρνουν τον Λαρισαίο βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιώργο Κατσιαντώνη ένα βήμα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε πως «πρόκειται για ένα σενάριο που ο ίδιος δεν γνωρίζει». «Η ΝΔ συνομιλεί με την κοινωνία, τους πολίτες όλων των χώρων και θέλει από αυτούς να προσέλθουν στις τάξεις της παράταξης στηρίζοντας το κυβερνητικό της πρόγραμμα και το σχέδιο της για την επόμενη μέρα στη χώρα», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

Εσωκομματικές εκλογές

Μιλώντας για τις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαΐου, ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ υποστήριξε πως «αυτές διεξάγονται με τον τρόπο που ορίζει το νέο καταστατικό του κόμματος», ενώ σημείωσε πως «ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απολύτως προσηλωμένος στις κομματικές διαδικασίες».

«Η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή τη στιγμή το μόνο κόμμα που απευθύνεται στα μέλη της για την εκλογή όλων των κομματικών της οργάνων, σε αντίθεση με το Κίνημα Αλλαγής, για παράδειγμα, όπου διόρισε ολόκληρη την ΠΕ του ή τον ΣΥΡΙΖΑ που πήγε σε συνέδριο με τα μέλη που είχαν γραφτεί πριν χρόνια», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως «αυτή τη στιγμή που μιλάμε πάνω από 100.000 μέλη του κόμματος είναι έτοιμα να ψηφίσουν για τα νέα όργανα».

Σίγουροι για τη νίκη της ΝΔ Χαρακόπουλος-Κέλλας

Οι Λαρισαίοι βουλευτές που πλαισίωναν τον κ. Αυγενάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο τελευταίος στα ΜΜΕ της Λάρισας δήλωσαν την βεβαιότητά τους για την ερχόμενη νίκη της ΝΔ. «Μόνη ελπίδα για τον τόπο είναι οι εκλογές και η ανάδειξη της ΝΔ σε κυβέρνηση του τόπου», τόνισε ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ενώ ο κ. Χρήστος Κέλλας με τη σειρά του δήλωσε πως «αυτό που καταγράφουν σταθερά όλες οι δημοσκοπήσεις εμείς οι βουλευτές το εισπράττουμε κάθε μέρα στις επαφές μας με τους απλούς πολίτες».

«Τετ α τετ» με Αγοραστό

Επισκεπτόμενος το γραφείο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Αυγενάκης συνομίλησε μαζί τους για το πρόσφατο συνέδριο της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ, μεταφέροντας την ικανοποίηση του προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη «για την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιείται στον χώρο της Αυτοδιοίκησης».

Με τη σειρά του ο κ. Αγοραστός δήλωσε πως «είναι έτοιμο το σχέδιο της Περιφερειακής Διακυβέρνησης της χώρας, με ένα κράτος σε ρόλο επιτελικό αλλά όλα να δουλεύουν από κάτω προς τα πάνω», σημειώνοντας πως ενώ ο ίδιος δεν φοβάται σε καμία περίπτωση την απλή αναλογική, «κάτι τέτοιο θα συνιστούσε μεγάλο πρόβλημα για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στη ΝΟΣ της ΝΟΔΕ Λάρισας

Αυτή την ώρα ο κ. Αυγενάκης συμμετέχει στην απολογιστική Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας.

Δείτε φωτογραφίες από τη νομαρχιακή συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας:

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση Αυγενάκη – Αγοραστού:

Δείτε φωτογραφίες από τον κ. Αυγενάκη στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος:

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Παπαστεργίου / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις