ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάμπρος Καλφούντζος: Ο Λαρισαίος ηθοποιός που παίζει στο πλευρό του Τομ Κρουζ στις “Επικίνδυνες Αποστολές” μιλά στο onlarissa.gr

Ήταν πέρυσι τον Αύγουστο όταν ένα ρεπορτάζ του onlarissa.gr αποκάλυπτε στο ευρύ κοινό τον Λαρισαίο ηθοποιό που ζει στο Λονδίνο και κινείται με χαρακτηριστική ευχέρεια μεταξύ πασίγνωστων υποκριτικών που αποτελούν την κορωνίδα της παγκόσμιας βιομηχανίας θεάματος.

Ο 37χρονος Λάμπρος Καλφούντζος που μεγάλωσε στη Λάρισα, επέλεξε το Ηνωμένο Βασίλειο για τις σπουδές του. Αρχικά στο Πανεπιστήμιο του Staffordshire και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield, όπου σπούδασε ψηφιακό σχέδιο. Όπως “εξομολογείται” στο βιογραφικό του, από μικρή ηλικία είχε ένα πάθος για τις ταινίες, το CGI, τις εικαστικές τέχνες και τη φωτογραφία.

Κι από ένα διαφημιστικό και μερικούς “extra ρόλους” όπως τους χαρακτηρίζει ο ίδιος, ήρθαν συμμετοχές σε ταινίες που άλλοι θα… “σκότωναν” για να κάνουν έστω και μία σκηνή. Το 2016 στο πλευρό του Ματ Ντέιμον με το “Τζέισον Μπορν”, την ίδια χρονιά με τον Τζόνι Ντεπ και την ταινία “Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται” και πέρυσι με τον “Φόνο στο Όριεντ Εξπρές” με τον Κένεθ Μπράνα και τη Μισέλ Φάιφερ.

Επόμενη πρόκληση για τον Λαρισαίο, η τελευταία ταινία του θρυλικού sequel με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, Mission Impossible.

Ο Λάμπρος υποδύεται έναν “VIP Gangster”. Η σκηνή διαδραματίζεται σε ένα εστιατόριο όπου γίνεται ένας μεγάλος καβγάς με μαχαιριές και πυροβολισμούς. Μία ακόμη τεράστια εμπειρία βρίσκεται σε εξέλιξη…

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ Απόστολο Ράιδο

Με σπουδές στο ψηφιακό σχέδιο, πώς προέκυψε η ηθοποιία στη ζωή σας;

Από μικρός έδειχνα πολύ ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για τις ταινίες και το cinema αλλά ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα ασχοληθώ και επαγγελματικά. Όλα ξεκίνησαν περίπου πριν 2 χρόνια από ένα τηλεοπτικό διαφημιστικό και μερικούς extra ρόλους.

Το Hollywood πώς ήρθε; Πόσο εύκολο είναι κάποιος να διεισδύσει στην μεγαλύτερη βιομηχανία θεάματος του πλανήτη;

Το Hollywood ήρθε μεν, καθώς όλες οι μεγάλες παραγωγές στις οποίες έχω συμμετάσχει είναι hollywoodianes παραγωγές ωστόσο έχουν όλες γυριστεί σε studios στο Λονδίνο.

Μιλήστε μας για την ταινία με τον Τομ Κρουζ και το ρόλο σας;

Η ταινία αναφέρεται σε μια ακόμη επικίνδυνη αποστολή του Tom Cruise. Αυτή την φορά θα έρθει ενάντια με το στοιχειωμένο παρελθόν του. Είναι το πλήγμα όλως των καλών του προθέσεων. Υποδύομαι ένα VIP Gangster. Η σκηνή διαδραματίζεται σε ένα εστιατόριο όπου γίνεται ένας μεγάλος καβγάς με μαχαιριές και πυροβολισμούς και πρέπει να αντιδράσω αναλόγως.  

Η αγαπημένη μου από μικρός είναι η Milla Jovovich, μεγάλο μου όνειρο να συμμετέχω μαζί της σε κάποια ταινία

Έχετε συμμετάσχει σε άλλες αντιστοίχου βεληνεκούς παραγωγές;

Ναι αλλά μόνο σε μικρούς ρόλους. Οι μεγαλύτερες μέχρι στιγμής είναι το Mission Impossible 6: Fallout και η βρετανική τηλεοπτική σειρά The Crown που υποδύομαι τον Πρόεδρο τις Αλγερίας στο επεισόδιο 8 τις δεύτερης σεζόν.

Ποιός ή ποιά ηθοποιός σας έχει κάνε μεγαλύτερη εντύπωση και γιατί;

Ο Andy Garcia, ένας από τους ηθοποιούς που ήθελα να δω από κοντά, ήταν ένα όνειρο για μένα να του μιλήσω έστω και για λίγο στο set από το Mamma Mia. Αλλά η αγαπημένη μου από μικρός είναι η Milla Jovovich, μεγάλο μου όνειρο να συμμετέχω μαζί της σε κάποια ταινία.

Πιο πολύ θυμάμαι τα ανέμελα παιδικά μου χρόνια παίζοντας με τους φίλους μου στην γειτονιά του Αγίου Νικολάου, καθώς και τις ωραίες στιγμές που πέρασα με την οικογένεια μου

Πώς είναι η εμπειρία του να συμμετέχεις σε μία τεράστια παραγωγή με ονόματα παγκοσμίου  φήμης;

Είναι ενδιαφέρουσα και σημαντική εμπειρία, έχει κούραση είναι πάρα πολλές ώρες. Ένα γύρισμα μπορεί να αρχίσει από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Ωστόσο παρόλα αυτά γνωρίζεις άτομα που μπορούν να σε βοηθήσουν για το μέλλον και την καριέρα σου. Θα συνεχίσω να το κάνω όσο μπορώ.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Να μην σταματήσω να ονειρεύομαι…

Επισκέπτεστε τη Λάρισα; Τι θυμάστε περισσότερο από την πόλη;

Ναι προσπαθώ να την επισκέπτομαι τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, μακάρι να μπορούσα ποιο συχνά. Πιο πολύ θυμάμαι τα ανέμελα παιδικά μου χρόνια παίζοντας με τους φίλους μου στην γειτονιά του Αγίου Νικολάου, καθώς και τις ωραίες στιγμές που πέρασα με την οικογένεια μου.

Ο Λάμπρος Καλφούντζος στο instagram

Ο Λάμπρος Καλφούντζος στο IMDB

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις