ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Όταν η Παναγία συνάντησε τη μάνα του Ιούδα”- Παρουσίαση βιβλίου στο Χατζηγιάννειο

Το ιστορικό μυθιστόρημα  του Λαρισαίου οικονομολόγου-συγγραφέα Γιώργου Ραΐλη « Όταν η Παναγία συνάντησε τη μάνα του Ιούδα» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 21 Απριλίου, στις 19:00, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, με την υποστήριξη του βιβλιοχαρτοπωλείου Άνεμος.

Η ιστορία της Ελλάδας ζωντανεύει  μέσα από την μυθιστορηματική αφήγηση. Συγκεκριμένα, μέσα από τη ζωή των κατοίκων ενός ορεινού χωριού, ενός οποιοδήποτε Ελληνικού χωριού, ο αναγνώστης δεν θα ζήσει απλά τα γεγονότα της εποχής 1932-1990, αλλά θα προσπαθήσει να καταλάβει αν οι κάτοικοι ήταν πραγματικά μονιασμένοι ή ξαφνικά κάποιο πρωινό διχάστηκαν. Οι σχέσεις τους αλλάζουν δραματικά με την κήρυξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και οι πληγές θα βαθύνουν στο διάστημα που θα ακολουθήσει.

Σε ένα ασταθές  περιβάλλον όπου ζωές χάνονται, αξίες δοκιμάζονται, πεποιθήσεις συγκρούονται, η ουδετερότητα δεν παρέχει ασφαλές καταφύγιο. Τραγικές φιγούρες οι μανάδες που βλέπουν τα παιδιά τους να χάνονται ή να καταστρέφονται οι ζωές τους. Η τεκμηριωμένη παράθεση των ιστορικών γεγονότων προσδίδει στο βιβλίο αξία και δίνει στον αναγνώστη το ερέθισμα για σκέψεις και συμπεράσματα τόσο της περιόδου που αναφέρεται όσο και των μελλοντικών χρόνων.

Ένα βιβλίο που καθηλώνει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη,

ανατρεπτικό ως την τελευταία του σελίδα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι :

  • Δρ. Ιωάννης Σ. Παπαφλωράτος, Νομικός-Διεθνολόγος:  Καθηγητής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας, Σχολή Διοικήσεως Επιτελών Αεροπορίας, Λαϊκό Πανεπιστήμιο. Διατέλεσε διαλέκτης στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαιδεύσεως Επιχειρήσεων Υποστηρίξεως Ειρήνης του ΝΑΤΟ. Σύγγραμμα του έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ η εργασία του με τίτλο « Οι αποφάσεις των διεθνών οργανισμών επί της Γιουγκοσλαβικής κρίσεως ( ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση) 1991-1996»  εκδόθηκε υπό τη μορφή Background Paper σε 4 τόμους για τις διπλωματικές μας υπηρεσίες.
  • κ. Χρήστος Μπολώσης, Υποστράτηγος ε.α. : Έχει διατελέσει καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας και καθηγητής της Σχολής Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Καθημερινός αρθρογράφος στην εφημερίδα  Δημοκρατία και εβδομαδιαίος σχολιαστής στην ηλεκτρονική έκδοσή της ιδίας. Επίσης είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας.

Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η δημοσιογράφος κα Χριστίνα Ανδρέου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις