ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τι αλλάζει το επόμενο διάστημα στη διασκέδαση της Λάρισας

Η Λάρισα φοράει τη θερινή της στολή κι ετοιμάζεται να δικαιολογήσει τον τίτλο της ως «βασίλισσας» – ακόμη και στο μέσο της οικονομικής κρίσης – της διασκέδασης.

Το δεκαπενθήμερο του Πάσχα «απείλησε» τους πεζοδρόμους με αλλεπάλληλα «εμφράγματα», καθώς οι καφετέριες «άπλωσαν» τα τρεποζοκαθίσματά τους πέραν των ορίων που έθεσε η δημοτική αρχή κι η τελευταία, για μια ακόμη φορά, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους παραβάτες…Ήδη, η συμμόρφωση είναι εμφανής, πλην όμως, η καλοκαιρία προδιαθέτει για «χαλάρωση»…Με ό,τι σημαίνει αυτό…

Στη Λάρισα πάντως, το υπαίθριο – παρ’ ότι πλέον «νύχτα» δεν υπάρχει καθώς λίγο μετά τα μεσάνυχτα ερημώνουν τα πάντα – πάρτυ δεν τελειώνει ποτέ, ούτε οι νέες προτάσεις για διασκέδαση.

Έτσι, το πρώην PR και πρώην Brooklyn στην κεντρική πλατεία (δίπλα ακριβώς από το Goody’s) ετοιμάζεται να συνδέσει τη σύγχρονη Λάρισα με το παρελθόν της καθώς επιχειρηματικό σχήμα με τη συμμετοχή των κ.κ. Ηλία Ματθαίου, Θάνου Σανίδα και Λευτέρη Κυριακάκη (των MIKEL) ετοιμάζεται να αναπαράγει το «Πανελλήνιον» που λειτουργούσε στον ίδιο ιστορικό χώρο στις αρχές του περασμένου αιώνα (1910) κάτω από το ξενοδοχείο των αδελφών Μποσινιώτη και διατήρησε το ίδιο ύφος (αλλάζοντας χαρακτήρα και ονόματα) ως καφενείο αργότερα ως το 1977.

Άποψη μέρους της νότιας πλευράς της Κεντρικής πλατείας. Στο αριστερό κτίριο στεγάσθηκε από το 1920 η Εμπορική Τράπεζα. Στο κέντρο δεσπόζει το «Πανελλήνιον» και δεξιά το μέγαρο Νικόδημου, όπου σήμερα υψώνεται το κτίριο του Δημαρχείου. Φωτογραφία του 1915 περίπου. (Φωτογραφία από το βιβλίο του Νικ. Αθ. Παπαθεοδώρου «Ιχνηλατώντας την παλιά Λάρισα»)

Πως αυτοπροσδιοριζόταν το ιστορικό «Πανελλήνιον»; Ως «καφεζυθεστιατόριον» σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής και σε ανάλογη μορφή το αναπτύσσουν τώρα οι επιχειρηματίες, σεβόμενοι την αρχιτεκτονική που παραπέμπει στα παλιά κτίσματα της Λάρισας, όπως άλλωστε έκαναν με την «αναβίωση» του «Νέου Κόσμου» επί των οδών Γαζή, Παπακυριαζή, Σκ. Σούτσου, που πάντως δεν λειτουργεί ως καφενείο (όπως ο παλιός «Νέος Κόσμος») αλλά ως μαγειρείο. Με ευρύ πεδίο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία το σύγχρονο «Πανελλήνιον» φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια νέα εστία διασκέδασης, στην πλεονάζουσα πάντως από χώρους διασκέδασης, πόλη.

Η σύνδεση ωστόσο, της σύγχρονης με την παλιά Λάρισα, μέσα από τον χώρο που ετοιμάζεται στο ισόγειο της Κούμα 4, δεν περιορίζει τη διάθεσή της να διεκδικήσει και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα…Ίσως να φταίει ο «αέρας» του ελληνοιάπωνα σταρ του Master chef Σωτήρη Κοντιζά – γαμπρού ως γνωστόν στην πόλη – που η ασιατική κουζίνα έρχεται αίφνης, να εγκατασταθεί στο κέντρο της…Το «Skyfall» η υπέροχη ταράτσα στη γωνία Κούμα & Μαρίνου Αντύπα με εκπληκτική θέα στην πόλη (πάνω από το Public) αλλάζει όνομα και χαρακτήρα, γίνεται bar restaurant και ετοιμάζεται να προτείνει γεύσεις Άπω Ανατολής!…Η οικογένεια Μιναρετζή μετά το Wine Bar, το Φρούριο και το Epicure υπόσχεται νέες εμπειρίες το φετινό καλοκαίρι…

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Η κινητικότητα στον χώρο της διασκέδασης πάντως, δεν περιορίζεται στη Λάρισα.

Στον Πλαταμώνα, το Porto Palace στη Μαρίνα του Πλαταμώνα πέρασε στα χέρια του επιχειρηματικού σχήματος που το περασμένο καλοκαίρι έκανε το «μπαμ» ανοίγοντας την «Gallaria» στις γραμμές του ΟΣΕ, ενώ οι ιδιοκτήτες του LOBSTER της πλατείας Ταχυδρομείου ανέλαβαν τη διαχείριση του MARIN που μαζί με το διαχρονικό STAVENTO κρατούσαν τα τελευταία χρόνια τα σκήπτρα στη διασκέδαση των Λαρισαίων του Πλαταμώνα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις