ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

 Τα roundabouts και η χρεοκοπία…

«Φώναξα σε σύσκεψη τους μηχανικούς μου στην Περιφέρεια. Τους ζήτησα να μου προτείνουν λύσεις για τη Γεωργιάδου. Είχα μπροστά μου όλο το πλάνο για τους Περιφερειακούς που χρειάζεται η πόλη της Λάρισας. Η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο. Μου έφεραν σχέδια, μα τα απέρριψα όλα. Τους αντιπρότεινα και επέμενα πολύ σ’ αυτό τις λύσεις των κυκλικών κόμβων. Τα γνωστά στην Ευρώπη roundabout. Τα είχα δει πριν πολλά χρόνια στο εξωτερικό και είχα πειστεί για την χρησιμότητά τους…» Ο Κώστας Αγοραστός σε μια εξομολόγησή του, μετά από μια συνέντευξη τύπου που είχε δοθεί, αν θυμάμαι καλά, πριν ένα χρόνο.

Μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας την είδηση για ένα ακόμα roundabout, αυτή τη φορά στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Κύπρου με Νικηταρά. Όντως οι κυκλικοί κόμβοι λειτουργούν. Με απαραίτητη προϋπόθεση όμως, την οδηγική συμπεριφορά των πολιτών. Αυτό είναι και το κομβικό ζήτημα παντού. Από τους δρόμους, μέχρι και τις… εκλογές.

Τίποτα δεν επιτυγχάνεται αν οι πολίτες δεν εκπαιδευτούν από μικροί. Και αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρει μόνο ο Αγοραστός, αλλά και όλοι όσοι έχουν αποκτήσει εξουσία στη χώρα. Ή μάλλον, για να είμαι πιο δίκαιος, κάποιοι εξ αυτών που κυβέρνησαν ή κυβερνούν, θα έπρεπε να το ξέρουν. Κι αυτό γιατί, αν κρίνει κανείς από συμπεριφορές τους, οι ίδιοι δεν το έμαθαν ποτέ τους. Ούτε μικροί, ούτε τώρα που μεγάλωσαν. Εξ ου και η χρεοκοπία…

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις