ΛΑΡΙΣΑ

Ξεκινάει η “Εβδομάδα Αστρονομίας” στη Λάρισα

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας,το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας και η ΚοινΣΕπ “Έναστρον” διοργανώνουν την “Εβδομάδα Αστρονομίας ” από τη Δευτέρα 23 έως την

Κυριακή 29 Απριλίου 2018.
Μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα την αστρονομία θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου, στο Μύλο του Παππά, την πλατεία Ταχυδρομείου και στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες, και κυρίως στα παιδιά, να γνωρίσουν την επιστήμη της αστρονομίας, να αποκτήσουν πρόσβαση σε γνώσεις σχετικές με τα ουράνια σώματα και να θαυμάσουν τον Ήλιο, τη Σελήνη, τους πλανήτες και άλλα ουράνια σώματα μέσα από τηλεσκόπια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Δευτέρα 23/4
09:00 Έναρξη έκθεσης στο Γαλλικό Ινστιτούτο (*)
19:30 Οµιλία από τον κο Τάκη Θεοδοσίου µε θέµα : “Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝ” (Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας).
Τρίτη 24/4
19:30 Παρουσίαση εργασιών από µαθητές του Σχολείου Αστρονοµίας (Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας).
Τετάρτη 25/4 19:30 Βιωµατικό εργαστήρι µε θέµα : “ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ” από τον αστροφωτογράφο κο Δηµήτρη Μάλλιαρη (Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας).
Πέµπτη 26/4 20:00 Βραδιά παρατήρησης της Σελήνης και άλλων ουράνιων σωµάτων µε τηλεσκόπια που θα στηθούν στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά (Γεωργιάδου 53 Λάρισα). Παράλληλη εκδήλωση µε το Φεστιβάλ «Ο Μύλος χορεύει».
Παρασκευή 27/4
19:30 Σεµινάριο ουρανογραφίας σε συνεργασία µε το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστηµών Λάρισας (πλατεία Ταχυδροµείου).
Σάββατο 28/4
19:30 Οµιλία του καθηγητή του Πανεπιστηµίου Αθηνών κου Ξενοφώντος Μουσά µε θέµα “ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” (Χατζηγιάννειο Πνευµατικό Κέντρο Λάρισας).
Κυριακή 29/4 Πρωϊνή λειτουργία έκθεσης έως 13:00
Λήξη Εβδοµάδας Αστρονοµίας.

(*)Καθηµερινή λειτουργία από 09:00 έως 13:00 και από 17:30 έως την έναρξη των απογευµατινών εργαστηρίων – οµιλιών. Τα απογεύµατα της Πέµπτης, Παρασκευής και Σάββατου, η έκθεση θα παραµείνει κλειστή λόγω των δραστηριοτήτων εκτός του Γαλλικού Ινστιτούτου. Κατά τις πρωϊνές ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα πραγµατοποιείται σύντοµη παρουσίαση, µε οπτικοακουστικά µέσα, του ήλιου και στη συνέχεια παρατήρησή του µε τηλεσκόπιο.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου λαρισαίων και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις