ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το καμπανάκι του Λαρισαίου πρώην “τσάρου” της οικονομίας για το πολιτικό σύστημα…

«Κινδυνεύουμε να δούμε στο προσεχές μέλλον ένα μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας να γυρίζει την πλάτη στην πολιτική και να γοητεύεται από ακραίες και εξωθεσμικές επιλογές. Πολύ περισσότερο αν η χώρα κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον εκτεθεί στις συνέπειες μιας νέας εξωγενούς κρίσης».

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από την ομιλία του πρώην υπουργού των Οικονομικών, αι από χθες, μέλους της νέας ΚΕ του Κινήματος Αλλαγής, Φίλιππου Σαχινίδη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση της χώρας, «χτύπησε το καμπανάκι», εξηγώντας τους λόγους που προκάλεσαν την απαξίωση της πολιτικής από τους πολίτες, αναδεικνύοντας σε βασικό παράγοντα την «συνεννόηση και τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων», κάτι που ουδέποτε επετεύχθη στη χώρα.

Παράλληλα ο Σαχινίδης επεσήμανε πως είναι άλλο οι «ελάχιστες πολιτικές συναινέσεις» πάνω στα μεγάλα θέματα, αφού «είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε ότι η έξοδος από τα μνημόνια δεν διασφαλίζει οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση», ωστόσο, υπεραμύνθηκε της αυτόνομης πορείας του Κινήματος, την «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ, και έθεσε ως στόχο «έναν αυτόνομο πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή», χωρίς «αυτοεγκλωβισμό» σε κυβερνητικές συνεργασίες.

Το πρόβλημα, βέβαια, είναι πως πρέπει, πρώτα, να πειστούν γι’ αυτό οι «σύντροφοι» του πρώην βουλευτή και μετά ο λαός. Κι αυτό είναι μάλλον αδύνατο, αν δει κανείς τον «μύλο» που δημιουργήθηκε, πριν, και μετά, την πρώτη συνεδρίαση της ΚΕ του Κινήματος.

Η παρέμβαση του Λαρισαίου όμως καταγράφεται…

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις