ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Σενάρια και πολιτικές εξελίξεις με φόντο τις “γαλάζιες” κάλπες

Ήταν ένα χθεσινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που είναι προγραμματισμένες για τις 13 Μαΐου, πρόκειται να αναβληθούν, αυτό που προκάλεσε έντονες συζητήσεις στους κόλπους της ΝΔ, και σε τοπικό επίπεδο.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές, «θα εκδηλωθούν οι αντιθέσεις που υποβόσκουν και οι διαγκωνισμοί ανάμεσα στα στελέχη των διαφορετικών τάσεων του κόμματος», κάτι που, τελικά, θα δημιουργήσει ένα κλίμα εσωστρέφειας στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μια εποχή όπου το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προσφύγει στις κάλπες, εξαιτίας των εθνικών θεμάτων, είναι ανοιχτό.

Τη συζήτηση, ουσιαστικά, άνοιξε ένα άρθρο του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή» της προηγούμενης Κυριακής, με το οποίο υποστήριξε την ανάγκη «στρατηγικής ήττας» του ΣΥΡΙΖΑ και πρότεινε συνεργασία με το «Κίνημα Αλλαγής». Στην όλη κουβέντα, μπήκε, με τον τρόπο του και ο κ. Ευαγγέλος Βενιζέλος, ο οποίος με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», υποστήριξε, και αυτός, την ανάγκη μετώπου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος.

Στο εσωτερικό της ΝΔ απορρίπτουν όλα τα παραπάνω σενάρια, θέτοντας στόχο αυτοδυναμίας. Δεν είναι καθόλου τυχαία η δήλωση του κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσία του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έκανε λόγο για «επιτεύξιμο στόχο», ενώ μίλησε, ξεκάθαρα, για μετεκλογικές συνεργασίες. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις των Νικήτα Κακλαμάνη και Νίκου Δένδια, με τον οποίο ο Λαρισαίος πολιτικός τα λέει αρκετά συχνά, οι οποίοι μίλησαν, και αυτοί, για την ανάγκη αυτοδυναμίας της ΝΔ.

«Οι εσωκομματικές εκλογές δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να αναβληθούν. Όλα όσα λέγονται και γράφονται εξυπηρετούν τους στόχους της κυβέρνησης», λέει στο onlarissa.gr τοπικό στέλεχος του κόμματος, το οποίο είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τα κεντρικά του κόμματος.

Τόσο η ανάγκη μιας ξεκάθαρης πολιτικής στόχευσης, εκ μέρους της ΝΔ, σε συνδυασμό με τις τελευταίες πολιτικές παλινδρομήσεις που σημειώνονται στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, δείχνουν πως ο δρόμος για τις εκλογές θα είναι δύσβατος, για αυτούς που ζητούν την «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό είναι κάτι που το Μέγαρο Μαξίμου το γνωρίζει καλά, γι’ αυτό και αναμένονται πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν το δίλημμα «διεφθαρμένο παλιό» και «νέο», ένα δίλημμα, που όπως όλα δείχνουν θα τεθεί, εν τέλει, ενώπιον του ελληνικού λαού.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Παπαστεργίου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις