ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η Λάρισα, το γλυκάνισο και τα συλλυπητήρια στον Τσακαλώτο…

Ακαδημαϊκός γαρ, έχει τον τρόπο του να κρατάει “ζωντανό” το ενδιαφέρον του κοινού στις ομιλίες του, έστω και με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ενίοτε με τη χρήση της Ελληνικής γλώσσας.

Το απέδειξε και χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην αίθουσα του δημοτικού ωδείου της Λάρισας.

Εκεί, όπου άρτι αφιχθείς στο πόντιουμ, εκμυστηρεύτηκε πως η Λάρισα είναι η πόλη την οποία έχει επισκεφθεί περισσότερο από κάθε άλλη στην επαρχία. “Βέβαια, συνέχισε, έχετε κάποια προβλήματα όπως ότι βάζετε γλυκάνισο στο τσίπουρο, αλλά όπως λένε στην Πρέβεζα…  “nobody’s perfect””.

Και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, επιχειρώντας να βάλει τους παρευρισκόμενους στο… κυρίως μενού της κουβέντας, με έναν αναστεναγμό διηγήθηκε πως η οικονομική και διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης έχει περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια για να το ειδικεύσει: “Μόνον να σας πω ότι τον Ιούλιο του ’15 όταν ανέλαβα, για κάθε έναν ή μία που μου έλεγε συγχαρητήρια, υπήρχαν τρεις που μου έλεγαν συλλυπητήρια για το νέο μου ρόλο. Αλλά νομίζω ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει μετά από αυτό”.

Το χιούμορ προφανώς και δεν εξέλειψε από τον “τσάρο” της Ελληνικής οικονομίας. Αυτό όμως που θα θυμάται ο ιστορικός του μέλλοντος, είναι εάν στο φινάλε του τρέχοντος ταξιδιού για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα συγχαρητήρια του ελληνικού λαού θα καταφέρουν να υπερκεράσουν τα συλλυπητήρια…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις