ΛΑΡΙΣΑ

Απλήρωτοι και ταλαιπωρημένοι οι Λαρισαίοι αστυνομικοί, καταγγέλλει η Ε.Α.Λ.

Μέχρι και 14 ώρες υπηρεσίας την ημέρα και μάλιστα χωρίς οδοιπορικά χρειάζεται να εκτελούν Λαρισαίοι αστυνομικοί που μετακινούνται διαρκώς για τις ανάγκες διαφόρων γεγονότων στη Θεσσαλονίκη, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Κατά το χρονικό διάστημα 26 & 27 Μαρτίου 2018, η Δ.Α. Λάρισας ενισχύει τη Γ.Α.Δ.Θ., για κάθε μια από τις ημέρες αυτές με μια Ο.Π.Κ.Ε. (8μελούς συνθέσεως) καθώς και μία Δ.Υ., λόγω συλλαλητηρίων, εκδηλώσεων κλπ που θα λάβουν χώρα κατά τη διεξαγωγή της αναφερόμενης στο θέμα εκδήλωσης.

Δυστυχώς γίναμε για μια ακόμη φορά θεατές στην ίδια «φαρσοκωμωδία». Η Γ.Ε.Α.Β.Ε. έστειλε τη διαταγή για ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Θ. βράδυ Παρασκευής ( 23)3)2018) σαν το εν θέματι Συνέδριο και η παρουσία σε αυτό του κ. Πρωθυπουργού, να ήταν ένα έκτακτο γεγονός και όχι κάτι γνωστό εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν με υπαιτιότητα της διοίκησης, για μία ακόμη φορά, να ανατραπούν πλήρως οι εκδοθείσες εβδομαδιαίες υπηρεσίες, σύμφωνα με το ΠΔ 173/2013, οι οποίες μάλιστα και ήταν αρκετά «δύσκολες» λόγω παρέλασης και υπολοίπων κανονικών αδειών.

Διευθύνσεις όμως σαν τη Λάρισα, εξακολουθούν και έχουν τεράστιο πρόβλημα και δε δικαιούνται διανυκτέρευση, λόγω της απόστασης από τη Θεσσαλονίκη (157 χιλ/τρα με όριο τα 160). Αντί λοιπόν οι αρμόδιοι να διατάξουν το χαρακτηρισμό της όλης επιχείρησης ως «ευρείας κλίμακας», προφανώς εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων, βρήκαν την εύκολη λύση. ‘Έβαλαν τους συναδέλφους για μια ακόμα φορά, να ταξιδέψουν αυθημερόν και να εκτελέσουν συνολικά σχεδόν (14) ώρες υπηρεσίας.

Αυτό βέβαια είναι αποτέλεσμα της μη υπογραφής σχετικού Π.Δ. για τα οδοιπορικά των Σ.Α. & Ε.Δ., σύμφωνα με την επιταγή του Ν.4336/2015, ώστε να γίνει η σχετική εναρμόνιση των εκτός έδρας μετακινήσεων με αυτές των λοιπών υπαλλήλων του Δημόσιου τομέα. Η κυβέρνηση με πρόσχημα την οικονομική δυσχέρεια, παρανόμως και αντισυνταγματικά, αρνείται την εφαρμογή ενός νόμου που η ίδια ψήφισε και αρκείται στη συνεχόμενη παράταση του προηγούμενου προβληματικού καθεστώτος, που διέπει τις εκτός έδρας μετακινήσεις μας.

Συγχαρητήρια για την οικονομία που κάνατε. Απλά αποδεικνύετε περίτρανα ότι παθήματα του παρελθόντος σε παρόμοιες μετακινήσεις (πχ τροχαία ατυχήματα), ουδείς τα λαμβάνει υπόψη. Τα πράγματα είναι όμως πολύ απλά. Οι ανωτέρω διαταγές «εκθέτουν σε κίνδυνο» τους συναδέλφους.

Δε ζητούμε τίποτα άλλο εκτός από τα αυτονόητα. Το σεβασμό δηλαδή των Αστυνομικών & των Π.Δ. που διέπουν τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Για όλα τα ανωτέρω η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της, θα καταθέσει στην Εισαγγελία μηνυτήρια αναφορά. Υπενθυμίζουμε προς όλους ότι δεν υπάρχουν μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα.

Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του!!!”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις