ΛΑΡΙΣΑ

«Στην Ευρώπη της ισότητας, όλοι διαφορετικοί- όλοι ίσοι» – Εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, τους «Teachers 4 Europe» και το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools», με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας κατά του Ρατσισμού διοργανώνουν δράση με τίτλο : «Στην Ευρώπη της ισότητας, όλοι διαφορετικοί – όλοι ίσοι», «Διαφορετικότητα, πλούτος γνώσεων και συναισθημάτων», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με ελεύθερη είσοδο, την Τετάρτη, 28 Μαρτίου, 10:00 π.μ. – 12:00.

Πιο συγκεκριμένα στη δράση, μαθητές σχολείων Α’θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα γνωρίσουν μαθητές από Ειδικά Σχολεία και μαθητές που φιλοξενούνται στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων Θεσσαλίας, έτσι ώστε μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της ζωγραφικής, μαθητές προερχόμενοι από διαφορετικά πολιτισμικά και κοινωνικά συγκείμενα, να επικοινωνήσουν δημιουργικά, να βιώσουν τη δύναμη της σύνθεσης των διαφορετικών ικανοτήτων, την ανάγκη της συμμετοχής όλων των μελών μιας κοινωνίας, για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εικόνας και να αναδείξουν το πολύχρωμο μωσαϊκό των ανθρώπινων δυνατοτήτων, που δεν περιορίζεται στη φυσική ικανότητα ή τις εθνικές διαφορές, αλλά αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό της Ευρωπαϊκής φιλοσοφίας και ταυτόχρονα το όραμα της ενωμένης Ευρώπης.

Τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν υλικά ζωγραφικής, όπως ξυλομπογιές, κηρομπογιές ή μαρκαδόρους, σε λευκό χαρτί, ώστε το αποτέλεσμα να αφορά την Ευρώπη που υπερασπίζεται τα ίσα δικαιώματα όλων των μελών της και την ενεργό συμμετοχή τους στο κοινό όραμα, ενώ μετά, θα δοθούν σε όλους, βεβαιώσεις συμμετοχής και αναμνηστικά δωράκια – βιβλία κι όλες οι ζωγραφιές, θα εκτεθούν αργότερα, για το κοινό της Λάρισας. (Η δράση δεν είναι διαγωνιστικού χαρακτήρα).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις