ΛΑΡΙΣΑ

Πασχόπουλος: 5 χρόνια χαμένα – Συστράτευση δυνάμεων απέναντι στη χειρότερη δημοτική αρχή Ελασσόνας

Προσκλητήριο σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και τους πολίτες του Δήμου Ελασσόνας απηύθυνε χθες το βράδυ στην Ελασσόνα ο επικεφαλής της παράταξης “Ολύμπου Πολιτεία” Γιώργος Πασχόπουλος, καταλογίζοντας ανευθυνότητα και ανικανότητα στη διοίκηση του Δήμου και προσωπικά στο Δήμαρχο Νίκο Ευαγγέλου.

Όπως τόνισε ο κ. Πασχόπουλος, “η Ολύμπου Πολιτεία παρέδωσε το 2014 μετά από 3 μόλις χρόνια πραγματικής θητείας ένα Δήμο οικονομικά εντάξει, με μεγάλο ταμειακό υπόλοιπο που έφτανε τα 3.048.000 ευρώ. Καταφέραμε να ενοποιήσουμε 6 Δήμους και 3 Κοινότητες μέσα σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Δυστυχώς ο κ. Ευαγγέλου ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή τις σπατάλες, διορίζοντας ειδικούς συμβούλους και φέρνοντας ακριβοπληρωμένους καλλιτέχνες.

Για 4 χρόνια ο κ. Ευαγγέλου ήξερε μόνο να προσλαμβάνει ειδικούς συμβούλους, επιβαρύνοντας τα οικονομικά του δημου, να διορίζει αντιδημάρχους, προέδρους, αντιπροέδρους και να μοιράζει θέσεις και μικρά έργα. Από το 2014 διόρισε 7 ειδικούς συμβούλους, 4 παραιτήθηκαν και 1 από αυτούς έχει ήδη καταθέσει αγωγή αξιώνοντας δεδουλευμένα και υπερωρίες… (!)

Με όλο αυτό το αλισβερίσι θέσεων και αναθέσεων, ήταν ασφαλώς αναμενόμενο να βγούνε τα μαχαίρια…. Συγκρούσεις αντιδημάρχων, παραιτήσεις, διαγραφές… Πρώτη φορά στα χρονικά της επαρχίας μας μία δημοτική ομάδα σπαράσσεται από τόσες εσωτερικές συγκρούσεις. Και φυσικά αυτό επηρεάζει την ικανότητα διαχείρισης των υποθέσεων του Δήμου και την ολοκλήρωση των έργων.

Αφού λοιπόν ο κ. Ευαγγέλου δεν κατάφερε να παρουσιάσει κανένα σημαντικό έργο, αφού δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τα χρήματα που αφήσαμε στο ταμείο του Δήμου για έργα, αφού δεν μπορεί να διαχειριστεί τις οφειλές σε εταιρείες και επαγγελματίες, βάλλει πλέον εναντίον των προμηθευτών για τις δικαστικές αποφάσεις και των στελεχών μας για πραγματικές και νόμιμες δαπάνες που οφείλει ο Δήμος να αποπληρώσει. Η τακτική του να συγκρουστεί με προμηθευτές που δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για παλαιότερες εργασίες είναι ανεξήγητη, αφού αυτή η σύγκρουση θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε δικαστικές αποφάσεις και κατασχέσεις στους λογαριασμούς του Δήμου.

Τελευταία προσπάθησε να στοχοποιήσει τη δημοτική μας ομάδα και τον πρώην αντιδήμαρχο άρδευσης κ. Δραγατσίκη, ο οποίος χαίρει μεγάλης εκτίμησης από την τοπική κοινωνία και έχει παρουσιάσει μεγάλο έργο στον τομέα αυτό. Σήκωσε το βαρύ φορτίο να ανταπεξέλθει ο Δήμος στις υποχρεώσεις του έναντι των παραγωγών. Κατάφερε να κρατήσει όρθιο τον τομέα της άρδευσης σε μία περίοδο πριν την αλλαγή της δημοτικής αρχής, που δεν ξαναγνώρισε η αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με το Ν. 3852/2010 παρ. 63, ένα μήνα πριν τις εκλογές (19/04) και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών (01/09) το δημοτικό συμβούλιο καλείται να αποφασίσει μόνο για θέματα επείγουσας ανάγκης. Έτσι, για πρώτη φορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ένα μήνα πριν τις εκλογές και τρεις μήνες μετά τις εκλογές, οι δημοτικές αρχές δεν μπορούσαν να πάρουν αποφάσεις για τη λειτουργία των υπηρεσιών τους. Ο κ. Δραγατσίκης λειτούργησε μέσα σε αυτό το ιδιότυπο καθεστώς απαγόρευσης άψογα και έφερε εις πέρας το δύσκολο έργο της άρδευσης, με αποτέλεσμα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του μεγάλου αυτού αγροτικού δήμου. Η υπηρεσία του κ. Δραγατσίκη ήταν υποδειγματική, αφού παρακολουθούσε συστηματικά και από κοντά κάθε εργασία και κάθε παραλαβή.

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ. Ευαγγέλου είναι γνωστά… Τα ζήσαμε πριν τις εκλογές, με τις υποσχέσεις που δεν τήρησε, τα ζήσαμε και μετά τις εκλογές με το δημοσιογράφο-ειδικό σύμβουλο από τη Λάρισα (!), τις φωτογραφήσεις και τις φιέστες με γνωστούς καλλιτέχνες που στοίχισαν τεράστια ποσά.

5 χρόνια χαμένα, 5 χρόνια χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική.

“ κ. Ευαγγέλου, τα μικρά έργα χρειάζονται μικρή προσπάθεια, όμως τα μεγάλα έργα χρειάζονται σχεδιασμό, προετοιμασία και πολλή δουλειά. Ο Όλυμπος, η παράκαμψη Ελασσόνας, τα έργα αναδασμού, η ύδρευση, η άρδευση, η αποχέτευση, το περιβάλλον είναι τα θέματα που πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά το δήμο. Τι κάνατε για όλα αυτά;

Και ειδικά στο θέμα του Ολύμπου, ο κ. Ευαγγέλου συνεχώς “πυροβολεί τα πόδια του”… Στη αρχή εξεδίωξε τον πανελληνίως καταξιωμένο καθηγητή κ. Θ. Ζάγκα από τον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου, στη συνέχεια επιτέθηκε στη Δασάρχη Ελασσόνας κ. Ζ. Φτίκα, ενώ διαρκώς διασπά συμμαχίες με ανθρώπους της Ελασσόνας και δεν αξιοποιεί την προεργασία που έχει γίνει. Μόνο στη δική μας θητεία έγινε ολοκληρωμένη συζήτηση στην Ειδική Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για τον Όλυμπο σε συνεργασία τους βουλευτές, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους φορείς που συμμετείχαν στην επιτροπή διαβούλευσης και με τη δική μας συμμετοχή για πρώτη φορά, αφού ο Όλυμπος αντιμετωπίστηκε ενιαία. Και είναι γνωστό πόσο βοήθησαν ο κ. Ζάγκας και η κ. Φτίκα στην προετοιμασία του Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας, το ψηφιακό Πλανητάριο και οι κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού ήταν η στρατηγική μας για την Ολύμπου Πολιτεία. Ποια είναι η στρατηγική του κ. Ευαγγέλου; Τι έκανε για τον Όλυμπο, τι έκανε για τις ζώνες του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, τι έκανε για τις κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού;

Τι έκανε αλήθεια για να προβάλει τα τοπικά προϊόντα; Γιατί “έθαψε” τη Γιορτή Φέτας; Γιατί σκορπά χιλιάδες ευρώ σε ανούσιες φιέστες με ακριβοπληρωμένους καλλιτέχνες της Αθήνας;

Κανένα σχέδιο για το Δήμο, κανένα σχέδιο για τον Όλυμπο, καμία συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. 4 χρόνια απραξίας η διοίκηση του κ. Ευαγγέλου θα βλέπει τα …ΕΣΠΑ να περνούν!

Κέρδισε το Δήμο με υποσχέσεις και μεγάλα λόγια και 4 χρόνια τώρα παραμένουν τα μεγάλα λόγια… Ο κ. Ευαγγέλου υποσχέθηκε μειώσεις 50% στα τιμολόγια του νερού και κατάργηση του ειδικού τέλους 80%. Το ειδικό τέλος καταργήθηκε εκ του νόμου, όμως ο κ. Ευαγγέλου αύξησε ισόποσα τα τιμολόγια… Μπορούσε, αλλά δεν ήθελε…. Όπως έγραψε ένας δημοσιογράφος “Μείωση διά της Αυξήσεως…”

Όσο για τη ΔΕΥΑ και το χαμένο χρόνο για το έργο της Τηλεμετρίας, προϋπολογισμού 2.671.760 ευρώ, ο κ. Ευαγγέλου πρώτα συμφώνησε με την παρουσία του στην επαναδημοπράτηση του έργου λόγω της μικρής έκπτωσης από τον εργολάβο με 2,5% και στη συνέχεια επανήλθε και επανένταξε το έργο με το ίδιο ποσοστό που είχε απορρίψει νωρίτερα και με τους ίδιους ακριβώς όρους. 4 χρόνια χαμένα από την εξοικονόμηση ζημιών και εξόδων στην επιχείρηση. Τι έχει να πει για αυτό ο κ. Ευαγγέλου;

Τι έχει να πει για την εγκατάλειψη των χωριών; Βλέπουμε μόνο παρεμβάσεις κατ’ επιλογήν του Δημάρχου και της ομάδας του, καμία αξιολόγηση προτεραιοτήτων, καμία συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους και συμβούλια.

Η Διοίκηση Ευαγγέλου χαρακτηρίζεται από αλαζονία στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων, εικόνα “αφεντικού” απέναντι στους υπαλλήλους, κάμερες τοποθετημένες στο δημαρχείο, που δεν είναι γνωστό ποιος τις διαχειρίζεται, ύφος επαϊόντος σε όλα τα θέματα. Καμία πρόταση μας στο δημοτικό συμβούλιο δε γίνεται δεκτή και οι παρεμβάσεις μας αντιμετωπίζονται με απαξίωση.

Για ακόμη μια φορά η παράταξή μας δηλώνει έτοιμη να αγωνιστεί για το μέλλον αυτού του τόπου, αυτού του Δήμου. Με ήθος και ευπρέπεια βρισκόμαστε απόψε εδώ να αποφασίσουμε τη συμμετοχή μας στις δημοτικές εκλογές του 2019, συγκεντρώνοντας τις δυνάμεις μας και καλώντας όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν στις συλλογικές διαδικασίες συγκρότησης του συνδυασμού, κατάρτισης του προγράμματος και ανάδειξης του επικεφαλής.

Απευθύνουμε προσκλητήριο σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, τους ανθρώπους που ξεχώρισαν αυτά τα 4 τελευταία χρόνια τη διαφορά στο ήθος, το ύφος και τις ικανότητες μεταξύ της σημερινής διοίκησης και της δικής μας δημοτικής θητείας.

Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες και με άλλες δημοτικές παρατάξεις, πάντα με διάθεση προσφοράς στον τόπο και τους ανθρώπους του.

Οι διαδικασίες, το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες και ο επικεφαλής θα προκύψουν μέσα από δημοκρατικό και ελεύθερο διάλογο, μαζικές αποφάσεις και συναίνεση.

Το μόνο δεδομένο είναι το πραγματικό ενδιαφέρον όλων μας να ξεκολλήσουμε το Δήμο από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει με τη διοίκηση Ευαγγέλου.

Ο αγώνας θα είναι σκληρός, αλλά θα κερδίσουμε….”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις