ΛΑΡΙΣΑ

Υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου η Γιορτή Ανθοκομίας στον Αμπελώνα

Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου διοργανώνεται από το Δήμο Τιρνάβου η ανοιξιάτικη Γιορτή  Ανθοκομίας  και γιορτάζεται η αναγέννηση και η ομορφιά της Φύσης!

Η Γιορτή Ανθοκομίας στον Αμπελώνα,  πέρα από την ομορφιά των εκθεμάτων, έχει αρχίσει  να  αποτελεί  ένα από τα   πιο σημαντικά  εμπορικά  γεγονότα της περιοχής μας , ετησίως, για την Ανθοκομία και όχι μόνο.

Ο χώρος είναι ημισκιερός για τα φυτά, περιφραγμένος σε κεντρικό σημείο της πόλης μας αλλά και του Δήμου με εύκολη πρόσβαση και για τους όμορους Δήμους όπου οι επισκέπτες  μπορούν  να υποδεχτούν την Άνοιξη εμπράκτως, δηλαδή αγοράζοντας σε πολύ προσιτές τιμές  φυτά για το σπίτι τους και τα μπαλκόνια τους και να γνωρίσουν πολλούς επιχειρηματίες που κινούνται γύρω από την Ανθοκομίας (κηποτεχνική, σαλόνια κήπου, πέργκολες, κατασκευές, είδη καλλιέργειας λαχανόκηπων, τεχνικές ποτίσματος εργαλεία, πετρόκηπους, γλάστρες , μέλι και παράγωγα μελιού, Αλόη και τα προϊόντα της κλπ) !!!Η έλευση των επισκεπτών στο Δήμο Τυρνάβου  κατά τη διάρκεια της Γιορτής,   αποτελεί οικονομική ενίσχυση για όλη την τοπική οικονομία.

Η Γιορτή της Ανθοκομίας στον Αμπελώνα  είναι μια σύγχρονη Γιορτή  που αγκαλιάζει τις τάσεις της Οικολογίας, της Πράσινης Οικονομίας με ενημερώσεις για ανακύκλωση και κομποστοποίηση από την υπηρεσία πρασίνου και ευρύτερα τις σχέσεις του Ανθρώπου με τη Φύσης. Η Πόλη του Αμπελώνα αποτελεί πρότυπο πόλης με το περισσότερο πράσινο που αναλογεί σε κάθε κάτοικο. Οι παράλληλες δράσεις που οργανώσαμε μαζί με τους τοπικούς Συλλόγους  είναι μπορούμε να πούμε αξιόλογα  εκπαιδευτικά προγράμματα και πολιτιστικά γεγονότα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για τα παιδιά, τους αυριανούς πολίτες της χώρας. Παράδειγμα  ο 5ος Ποδηλατικός γύρος του Αμπελώνα με σκοπό τη διάδοση της εθελοντικής Αιμοδοσίας αλλά και τη χρήση του ποδηλάτου. Λαϊκά παραδοσιακά έθιμα, χορευτικά, χορωδίες , κατασκευές, διαγωνισμοί π.χ. της πιο ‘όμορφης λουλουδάτης γλάστρας ή ζαρντινιέρας   κ.λ.π.

Για την Γιορτή της Ανθοκομίας  έχουμε δυο στόχους : Πρώτον,  να γίνει ένας ακόμη θεσμός στον Αμπελώνα  και δεύτερον, η αναγνώρισή της  από την  κοινωνία, ώστε να αποτελέσει ένα ‘κέντρο επιχειρηματικότητας’ για όσους θέλουν να αντιδράσουν δυναμικά στην οικονομική κρίση.

Η Γιορτή της Ανθοκομίας , με πολλούς  επισκέπτες, μπορεί να δημιουργήσει το πεδίο  προσφοράς και ζήτησης υπηρεσιών και προϊόντων του αγροτικού τομέα αλλά και του βιοτεχνικού.

  • Ο Χώρος παραχωρείται  από το Δήμο Τιρνάβου δωρεάν στους Εκθέτες ,όπως και η φύλαξη του χώρου  και ο εξοπλισμός σε ομπρέλες τραπεζάκια καρέκλες, κιόσκια και φωτισμό, η διαφήμιση του γεγονότος με αφίσες πανώ  και μέσα μαζικής ενημέρωσης .
  • Προσκαλούμε  όλους τους  φυτωριούχους, ανθοπαραγωγούς, εμπόρους και βιοτέχνες ειδών κήπου αλλά και σε επαγγελματίες ή επιχειρήσεις που έχουν σχέση με το αντικείμενο να έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους του Δήμου μας και να λάβουν  μέρος στη γιορτή.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις