ΕΛΛΑΔΑ

Άδωνις στον Realfm 97,8: Δεν μπορεί να πάει κανείς στην προανακριτική για τη Novartis – Είναι μια γελοιότητα

«Γελοιότητα» χαρακτήρισε την προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ελισάβετ Σαλαμάρα.

«Όταν έσκασε αυτή η ιστορία και πήγε ο φάκελος στον κ. Τσίπρα, που είχε δώσει εντολή να πάει αμέσως στη Βουλή , ο κ. Παπαγγελόπουλος βγήκε από το Μαξίμου και έκανε μια δήλωση. Η δήλωση του Παπαγγελόπουλου είναι αυτό που κάνει η προκαταρκτική επιτροπή. Αυτό που γίνεται τώρα και που οδήγησε σύσσωμη την αντιπολίτευση σε αποχώρηση, ήταν σχεδιασμένο από το πρώτο βράδυ, αυτό ήθελαν να κάνουν από την αρχή. Και αυτό είναι και η απόδειξη της σκευωρίας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Θα μπορούσε αυτή η επιτροπή να προχωρήσει άμεσα σε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, να καλέσει όλους τους μάρτυρες, κουκουλοφόρους ή μη , να ανοίξει λογαριασμούς, να ανοίξει κινητά, να φωνάξει τον Φρουζή να φωνάξει άλλους από τον χώρο του φαρμάκου και αν στο τέλος κατέληγε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει θέμα αξιόποινου τότε να συζητούσαμε το ζήτημα της παραγραφής» επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Εάν η προκαταρκτική κατέληγε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να μου ασκηθεί δίωξη και ο λόγος που δεν θα μπορούσε θα ήταν η παραγραφή, εγώ έχω δηλώσει ότι θα κάνω χρήση του άρθρου 86 παρ. 4 και του νόμου Καστανίδη και θα παραιτηθώ αυτής της παραγραφής για να δικαστώ επί της ουσίας» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την αποχώρηση της ΝΔ από την προανακριτική, υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για φυγομαχία. «Εάν είχε φύγει μόνο η ΝΔ ή μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θα έλεγε κανείς ότι φεύγουν γιατί έχουν κάτι να κρύψουν. Το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι έχουν κάτι να κρύψουν; Μέχρι και η Χρυσή Αυγή έφυγε. Δεν έμεινε κανείς, μόνοι τους έμειναν».

«Δεν μπορεί να πάει κανείς στην προανακριτική. Είναι μια γελοιότητα. Γιατί δεν μας καλούν για να πάμε να απολογηθούμε για την υπόθεση , δεν λένε ελάτε να μας πείτε εάν δωροδοκηθήκατε ή όχι, αλλά λένε ελάτε στην επιτροπή να μας πείτε τη γνώμη σας για το αν η επιτροπή έχει αρμοδιότητα ή όχι», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: www.enikos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις