ΛΑΡΙΣΑ

Οι πρώτες Σχολές γονέων στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία της Λάρισας

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής συνεπής στις δεσμεύσεις της και με κατανόηση στις ανάγκες των γονέων ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας των σχολών γονέων στην πόλη μας. Συγκεκριμένα,  ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι πρώτες σχολές γονέων σε 4 παιδικούς σταθμούς και ακολουθούν άλλες 2. Αναφορικά με τους γονείς που έχουν παιδιά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, θα ξεκινήσουν ομάδες γονέων στο 1ο, 21ο, 26ο, 36ο Δ.Σ. και στο  2ο Δ.Σ. Γιάννουλης καθώς και στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας. Μια ομάδα γονέων με παιδιά και ενήλικες με αναπηρία πρόκειται επίσης να ξεκινήσει  τις επόμενες μέρες στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία (ΚΔΑΠΜΕΑ) του Δήμου Λαρισαίων.

Οι κύριες θεματικές που θα αναπτυχθούν στο πρόγραμμα είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, οι σχέσεις της οικογένειας με το σχολείο, όρια και οριοθέτηση, θέματα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης των ενήλικων  γονέων, και  ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη των γονέων ατόμων  με αναπηρία.

Οι επαγγελματίες συντονιστές των ομάδων έχουν εκπαιδευτεί από την κα Ιωάννα Κυρίτση, ψυχοθεραπεύτρια με σημαντικό εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο στον τομέα της ψυχικής υγείας, και θα υποστηρίζονται-εποπτεύονται καθ όλη τη διάρκεια του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχολές γονέων υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει» με τη συνεργασία και άλλων φορέων της πόλης, όπως: Ο Συμβουλευτικός Σταθμός, το Κέντρο Κοινότητας, η ΔΗΚΕΛ και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας- ΟΚΑΝΑ «Ορφέας», το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, το Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας της Γ.Γ.Ι.Φ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις