ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η συγγραφέας Ξένια Κούρτογλου παρουσίασε στη Λάρισα ένα βιβλίο οδηγό ζωής: “Η καλύτερη ευκαιρία είναι… Τώρα!” (φωτό)

Ένας ιδιαίτερος οδηγός που φιλοδοξεί να πείσει τους ανθρώπους ότι η  καλύτερη στιγμή να κάνουν την αλλαγή στη ζωή τους, που θα τους βγάλει από το αδιέξοδο, είναι το παρόν και όχι το παρελθόν ή το μέλλον, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το νέο βιβλίο της Ξένιας Κούρτογλου που τιτλοφορείται “Η καλύτερη ευκαιρία είναι… Τώρα!” και παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Λάρισα.

Στην παρουσίαση που έγινε στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων στο Εμπορικό Επιμελητήριο, η συγγραφέας, εξήγησε πως “είναι ένα βιβλίο στο οποίο μοιράζομαι προσωπικά βιώματα, γνώσεις και εμπειρίες που έχουν να κάνουν με το πώς μπορούμε να δούμε συνολικά τη ζωή μας και πώς μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη, παίρνοντας την ευθύνη της ζωής μας στα δικά μας τα χέρια. Γι’ αυτό και λέγεται “η καλύτερη ευκαιρία είναι τώρα” γιατί η καλύτερη ευκαιρία είναι πάντα στο τώρα. Δεν είναι ούτε στο παρελθόν το οποίο έχει περάσει, ούτε στο μέλλον το οποίο δεν έχει ακόμη έρθει”.

Η κ. Κούρτογλου επεσήμανε επίσης ότι “τώρα είναι πάντα η ευκαιρία να δράσουμε και όχι η ευκαιρία να κριτικάρουμε και να ψάχνουμε που θα ρίξουμε τις ευθύνες για τη ζωή μας. Το ένιωσα σαν ανάγκη έχοντας περάσει προσωπικά η ίδια πάρα πολλές προκλήσεις στη ζωή μου, πάρα πολλές περιόδους που βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση, έχοντας περάσει και οικονομικά και προσωπικά και επιχειρηματικά δύσκολα, στην ίδια χώρα που ζουν όλα τα άλλα δέκα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζω κι εγώ.

Και θέλω να περάσω ένα μήνυμα που λέει “παιδιά! Γίνεται εάν θέλεις και αν το αναλάβεις”.

Είναι ένα μήνυμα που θέλω να στείλω σε όσους ανθρώπους περνούν μία δύσκολη στιγμή στη ζωή τους, να σκεφθούν πως μέσα από αυτή τη διεργασία κάτι καλύτερο έρχεται μετά”.

Για το βιβλίο μίλησαν επίσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος της Αγροτικής Σχολής Open Mellon SA κ. Χρήστος Γενιτσεφτσής και η φιλόλογος και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών “Άλκηστις” κ. Άντα Καζαντζή.

Δείτε φωτορεπορτάζ από την παρουσίαση:

Μαριαλία Μαγιάκου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες