ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου-Ο Τιριτόμπα εκπαιδεύει…

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθέατρου (21/3), ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα φέτος θα γιορτάσει .. πολλαπλασιαστικά!

Πώς;
Εκπαιδεύοντας κι άλλους να φτιάχνουν κούκλες και να διοργανώνουν τις δικές τους κουκλο- παραστάσεις!

Συγκεκριμένα, συνεργάστηκε με τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου Νεάπολης, κατασκευάζοντας τις κούκλες για τις ανάγκες της παράστασης που θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές στις 23 Μαρτίου στη σχολική τους γιορτή για την 25η Μαρτίου.

Πέντε κούκλες, η μία με προέκταση 2 μέτρων (και ένα.. χειροποίητο σουβλιστό αρνί), θα εμψυχώσουν τα παιδιά στην παράστασή τους σε κείμενο του κουκλοπαίκτη Γ. Αθανασάκη και της νηπιαγωγού Κ. Κούρκουλου που γράφτηκε ειδικά για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Νεάπολης και τη συγκεκριμένη γιορτή.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τα ΚΔΑΠ Δ. Λαρισαίων και στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη Που Μαθαίνει», θα επιμορφωθουν όλοι οι εκπαιδευτές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, μαθαίνοντας πώς να κατασκευάζουν αυτοσχέδιες μαριονέτες!

Το πρόγραμμα ξεκινά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου και θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά σε όλα τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Οι εκπαιδευτές με τη σειρά τους θα κατασκευάσουν με τα παιδιά της κάθε δομής, όχι μία , όχι δύο, αλλά… 120 μαριονέτες!

Στο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου (Μάιος 2018) θα απολαύσουμε μια απίθανη μουσική κουκλοπαράσταση, ένα καταπληκτικο θέαμα με τραγούδια εμπνευσμένα από την ποίηση και τις 120 μαριονέτες, στον προαύλιο χώρο του Μύλου του Παππά …αλλά και στους δρόμους της πόλης!

Γιατί η Λάρισα αγαπάει το Κουκλοθέατρο!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις