ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ξεκινά στη Λάρισα μεγάλη δίκη σωματεμπορίας – Εμπλέκονται πολλοί Λαρισαίοι, ακόμη και αστυνομικοί!

Μια μεγάλη υπόθεση σωματεμπορίας με 35 κατηγορούμενους, εκ των οποίων οι 16 από τον νομό Λάρισας αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο στις δικαστικές αίθουσες της Λάρισας.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο Λαρισαίοι αστυνομικοί οι οποίοι έκαναν τα στραβά μάτια, όπως κατηγορούνται με αντάλλαγμα κατά βάση τις υπηρεσίες των κοριτσιών. Ο κύριος όγκος των Λαρισαίων κατηγορουμένων προέρχεται από το κέντρο της πόλης και σχετίζεται με καταστήματα ανάλογου ύφους, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό εμπλεκομένων προέρχεται από ορεινή περιοχή του νομού.

Το φερόμενο ως «κύκλωμα» ξεσκεπάστηκε μετά την αξιοποίηση των πληροφοριών αλλά και την απομαγνητοφώνηση των τηλεφωνικών συνομιλιών.

Κάποιοι από τους κατηγορούμενους προσπαθούσαν μάλιστα να πείσουν τις κοπέλες πως θα τις κάνουν… σταρ, καθώς είχαν τις γνωριμίες να τις προβάλουν σε εκπομπές τοπικών θεσσαλικών καναλιών. Τις έλεγαν πως έχουν διασυνδέσεις με τηλεοπτικούς παράγοντες και μπορούσαν να τις προωθήσουν ώστε να ασχοληθούν αργότερα ως μοντέλα. Τις έλεγαν πως είχαν κανονίσει και τηλεοπτικές εμφανίσεις. Αυτό θα γινόταν βέβαια αν πρώτα ικανοποιούνταν και οι ίδιοι με τις υπηρεσίες των κοριτσιών.

Οι κατηγορούμενοι χωρίζονται σε κατηγορίες, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα. Τους επικεφαλής, τους καταστηματάρχες και τους πελάτες. Όμως υπάρχει και μια ξεχωριστή κατηγορία εμπλεκόμενων και αυτοί είναι οι αστυνομικοί από τα ορεινά του νομού. Ο ένας γνώριζε τη δράση του ενός, σημαντικού για την υπόθεση, προσώπου, αφού στις συνομιλίες τον ρωτάει αν έφερε καμία καινούρια γυναίκα ενώ προβαίνει σε παραγγελίες για τον ίδιο και για φίλους. Στις συνομιλίες τον ενημερώνει καθημερινά για τους αστυνομικούς που έχουν υπηρεσία, ενώ μιλά απαξιωτικά για όσους από αυτούς είναι επιμελείς στην εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Σε μια άλλη συνομιλία παραγγέλνει και μια γυναίκα για τον κουμπάρο του.

Ο άλλος αστυνομικός προτρέπει σε σημαντικό πρόσωπο να κατεβάσει τις τιμές των γυναικών. Έχει και ο ίδιος συχνή τηλεφωνική επαφή. Ως αντάλλαγμα δέχθηκε τη δωρεάν ερωτική συνεύρεση με τις γυναίκες του για να μην βλέπει…

*Οι πράξεις για τις οποίες κατά περίπτωση κατηγορούνται, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, είναι συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ένταξη σε αυτή, σωματεμπορία κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, απλή συνέργεια, κατάχρηση εξουσίας, περίθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία / Κώστας Γκιάστας

φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις