ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα πολλά πρόσωπα του έρωτα και της αγάπης μέσα από “Το αναπόφευκτο της μοναξιάς” – φωτο

Μια νέα ποιητική συλλογή παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. “Το αναπόφευκτο της μοναξιάς” είναι η πρώτη ποιητική συλλογή του Λαρισαίου, Γιάννη Ζαραμπούκα. Φίλοι, συγγενείς και πολύς ακόμα κόσμος, έδωσαν το παρόν στην παρουσίαση για να ευχηθεί “καλοτάξιδο” και να συγχαρεί από κοντά το Γιάννη.

«Το αναπόφευκτο της μοναξιάς» είναι μία ποιητική συλλογή, που απαρτίζεται από σύντομες ιστορίες στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι εκείνοι που βιώνουν το συναίσθημα της προδομένης αγάπης. Εκείνοι που έρχονται αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο του θανάτου και της απουσίας. Μα, κι εκείνοι που γεύονται τη μαγεία του έρωτα σε στιγμές που γρήγορα σώνονται. Κοινός παρανομαστής όλων, η μοναξιά. Το αναπότρεπτο αυτό συναίσθημα που έρπει ανάμεσα τους κι επιβιώνει ροκανίζοντας τις ψυχές τους.

Για το βιβλίο θα μίλησαν η συγγραφέας, Γιώτα Φώτου και η φιλόλογος, Βενετία Κατσικάρη. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά ο Χρήστος Γκόρτσος.

Ο Γιάννης Ζαραμπούκας γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη, μεγάλωσε στη Λάρισα, ενώ κατάγεται απ’ την Κοζάνη και σπουδάζει στο ΑΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα της Εργοθεραπείας. Κάνει ταξίδια κι όνειρα διαβάζοντας και χτίζει τους δικούς του κόσμους γράφοντας. Όνειρο του να δημιουργήσει τα δικά του λογοτεχνήματα. Διατηρεί τη διαδικτυακή λογοτεχνική σελίδα Vivlia4U και το αντίστοιχο blog, ενώ συνεργάζεται με το koukidaki και το frapress.gr όπου φιλοξενούνται άρθρα του, βιβλίο-απόψεις και σύντομα διηγήματα. Η πρώτη του ποιητική συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “πνοή”.

Μαριαλία Μαγιάκου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις