ΛΑΡΙΣΑ

Νέο αυτοδιοικητικό φορέα στο δήμο Κιλελέρ ανακοίνωσε ο Γιώργος Ακριβούλης

“Πρωτοβουλία για Συνεργασία στον Δήμο Κιλελέρ” τιτλοφορείται η ανακοίνωση του επί σειρά ετών δημοτικού συμβούλου Κιλρλέρ Γιώργου Ακριβούλη, η οποία αποτελεί το εναρκτήριο σάλπισμα για τη δημιουργία μίας νέας αυτοδιοικητικής κίνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Ακριβούλη: “Αυτό το καλοκαίρι στη χώρα μας, μετά από δέκα χρόνια κρίσης, θα διαμορφωθεί μια νέα πραγματικότητα για τον λαό μας. Νέες δυνατότητες θα διαμορφωθούν.

Σ’ αυτή ακριβώς τη νέα πραγματικότητα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να αλλάξει, ώστε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πιο συγκεκριμένα οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα κληθούν να:

  • Δώσουν λύσεις σε προβλήματα που δημιούργησαν οι συνθήκες που επικράτησαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια της κρίσης.
  • Χαράξουν τη νέα στρατηγική για την, μετά τα μνημόνια, εποχή σε επίπεδο Δήμων, με ενεργό ρόλο και στο φλέγον ζήτημα της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.
  • Αποτελέσουν τον φορέα συνεννόησης των τοπικών κοινωνιών, με στόχο την, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη συναίνεση και τη συμμετοχή των πολιτών.

Με αυτό ακριβώς το πλαίσιο ανακοινώνουμε την ίδρυση μιας νέας ευρύτατης και αυτόνομης δημοτικής πρωτοβουλίας στον Δήμο Κιλελέρ, με στόχο να συμβάλλουμε καταλυτικά στις απαιτούμενες διεργασίες, ώστε να μορφοποιηθεί ένα γνήσιο αυτοδιοικητικό σχήμα, το οποίο στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές θα ζητήσει την στήριξη των συνδημοτών μας.

Οι καιροί δεν επιτρέπουν πλέον την διαιώνιση των κομματικών «χρισμάτων», των «εντολοδόχων» δημάρχων, των «εκλεκτών», σε επιχειρηματικούς κύκλους, προσώπων, των «προστατευμένων», από το σύστημα που χρεοκόπησε την χώρα και υποβάθμισε την αυτοδιοίκηση.

Πλέον οι πολίτες οφείλουν να στρέψουν το βλέμμα τους στον πρώτο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να συμμετάσχουν, ανεξαρτήτως των ιδεολογικών τους εντάξεων ή αναφορών, στα πρόσωπα εκείνα που έχουν την θέληση, την γνώση και την δύναμη να αφήσουν οριστικά στο παρελθόν όλες εκείνες τις πρακτικές, με τις οποίες κομματικοποιήθηκε ο χώρος της Αυτοδιοίκησης. Αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε τον αναντικατάστατο ρόλο των κομμάτων στη Δημοκρατία. Όμως σε αυτήν, τα κόμματα και οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις έχουν διακριτά διαφορετικό ρόλο και αποστολή. Γι’ αυτό ακριβώς και λέμε όχι στην κομματικοποίηση της ΤΑ. Γι’ αυτό και απαιτούμε σεβασμό στην αυτονομία της.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δηλώνουμε «παρών»!

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσουμε σε συναντήσεις και θα ανοίξουμε το διάλογο με όλους αυτούς που ενδιαφέρονται να γράψουν την πραγματικά νέα σελίδα στο Δήμο Κιλελέρ. Θα καλέσουμε σε Συμπαράταξη όλες εκείνες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να δεχθούν ως βάση διαλόγου την ανάγκη δημιουργίας μιας πραγματικά αυτοδιοικητικής κίνησης.

Ο καιρός της πραγματικής αλλαγής έχει φτάσει.

Η ευκαιρία δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Όσο οι σημερινοί τοπικοί άρχοντες θα αγωνίζονται για να αποσπάσουν ξανά το κομματικό χρίσμα, τόσο εμείς θα ανοιγόμαστε στις υγιείς εκείνες μονάδες και ομάδες που θέλουν να γράψουμε με τα δικά μας χέρια το αύριο του τόπου μας.

Θα ακολουθήσει το προσεχές διάστημα, η προγραμματική μας διακήρυξη καθώς και τα στελέχη που απαρτίζουν την πρωτοβουλία μας.

Στο Δήμο Κιλελέρ δεν περισσεύει κανείς. Μόνο αυτοί που έχουν αποδείξει πως ενδιαφέρονται για τον εαυτό τους. Ξεκινάμε!”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις