ΛΑΡΙΣΑ

Μπαργιώτας: «Στον αέρα η ολοκλήρωση του κόμβου στον Πυργετό»

Με την υπ’ αριθμόν 3089/2018 ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών ο κ. Μπαργιώτας ζητούσε να μάθει πότε πρόκειται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του πλήρους κόμβου στον Πυργετό. Από την ημέρα παράδοσης του έργου τον Απρίλιο του 2017 λειτουργεί στο σημείο ημικόμβος και μόνο για όσους κατευθύνονται στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες που κατευθύνονται στο ρεύμα προς Αθήνα να μην μπορούν να προσεγγίσουν την Κοιλάδα των Τεμπών και τα παράλια του Ν. Λάρισας.

Στην απάντησή του το Υπουργείο Υποδομών αναφέρει εμμέσως ότι η κατασκευή του πλήρους κόμβου είναι στον αέρα, καθώς εξαρτάται από την παράδοση μελέτης από την παραχωρησιούχο εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο». Η εταιρία, εκμεταλλευόμενη τις διαδοχικές τροποποιήσεις των συμβάσεων παραχώρησης που ήταν ήδη με δυσμενείς προς το δημόσιο όρους, πλέον φαίνεται να συνδέει την εκπόνηση της μελέτης για τον πλήρη κόμβο στον Πυργετό με την  μεταφορά του σταθμού διοδίων μέσα στην Κοιλάδα των Τεμπών. Στην απάντηση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «η ολοκλήρωση της κατασκευής πλήρους κόμβου στον Α/Κ Ραψάνης, συναρτάται άμεσα με την μετεγκατάσταση του σταθμού Διοδίων Πυργετού στα Τέμπη, διότι δεν είναι δυνατή βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης η τοποθέτηση πλευρικών διοδίων στον κόμβο».

Με άλλα λόγια, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής βρίσκονται «όμηροι» των διαφωνιών μεταξύ Υπουργείου και Παραχωρησιούχου εταιρίας. Επιπλέον, δεν φαντάζει καθόλου πειστική η εξήγηση ότι δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων στον κόμβο, που θα προφύλασσε την εταιρία από τυχόν διαφυγόντα κέρδη, καθώς είναι κάτι που κατασκευάζεται σχετικά εύκολα και με μικρό κόστος, όπως έχουμε δει από τους δεκάδες πλευρικούς σταθμούς που έχουν κατασκευαστεί σε όλο το μήκος της εθνικής οδού. Ποιος είναι άραγε ο πραγματικός λόγος που δεν επιτρέπει την τοποθέτηση πλευρικών διοδίων μετά την κατασκευή του πλήρους κόμβου στον Πυργετό;

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις