ΛΑΡΙΣΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: «Καρμανιόλα» η διασταύρωση Βόλου-Καραμανλή – Εγκληματική πολιτική και έλλειψη υποδομών στοιχίζουν ζωές

Τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής στην οδό Βόλου για ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο βόρειο και νότιο τμήμα της οδού Καραμανλή δηλώνουν η Λαϊκή Συσπείρωση και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης. Σε ανακοίνωσή της με αφορμή το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στη συμβολή των οδών Βόλου και Καραμανλή (παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης), η δημοτική παράταξη σημειώνει πως φέρνει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με στόχο να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

“Το πρόσφατο δυστύχημα στη διασταύρωση της Βόλου με την παλιά εθνική οδό (σήμερα Καραμανλή) έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες ατυχήματα, πολλά απ’ αυτά θανατηφόρα, που προκαλούνται στον συγκεκριμένο δρόμο καρμανιόλα της πόλης μας. Είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά και τις τοπικές αρχές, δημοτική και περιφερειακή αρχή (παλαιότερα Νομαρχία), και της διαχρονικής ανυπαρξίας έργων υποδομής για την  προστασία της ανθρώπινης ζωής”.

Αναφερόμενη στις τοπικές αρχές, η Λαϊκή Συσπείρωση κάνει λόγο για ευθύνες που γίνονται “μπαλάκι”, ενώ επισημαίνει ότι για τα ατυχήματα που προκαλούνται στον συγκεκριμένο δρόμο-«καρμανιόλα» συνδέονται και με το ότι «ο Δήμος Λαρισαίων περιστοιχίζεται από δεκάδες σταθμούς διοδίων, που λόγο του υψηλού κόστους διέλευσής τους, αναγκάζουν τους οδηγούς των Βαρέων οχημάτων να διέρχονται μέσα από τον αστικό ιστό της πόλης. Οι πρόσφατες δεσμεύσεις του κ. Αγοραστού ότι το έργο (για το νότιο τμήμα) έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ με ευρωπαϊκούς πόρους, όπως και το ότι σε 20 μέρες θα υπογραφεί η σύμβαση για το βόρειο τμήμα μέχρι την 110 ΠΜ, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εφησυχάσει το λαό της περιοχής. Εξάλλου και οι παρεμβάσεις που έγιναν στην περιοχή της Τούμπας και μέχρι την 303 ΠΕΒ, όχι μόνο δεν μετέτρεψαν το δρόμο σε ήπιας κυκλοφορίας, τουναντίον αύξησαν την ταχύτητα διέλευσης των οχημάτων.

Το αίτημα των κατοίκων  για μετατροπή της οδού Βόλου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας δεν θα δικαιωθεί αν δεν συνδεθεί με το αίτημα για την κατάργηση των διοδίων. Γιατί αυτή είναι η βασική αιτία που εξαναγκάζει τα βαρέα οχήματα να διέρχονται την πόλη μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου.  Επομένως, όσοι κυκλικοί κόμβοι και αν φτιαχτούν δεν θα λύσουν το ουσιαστικό πρόβλημα της διέλευσης των Βαρέων οχημάτων από τον αστικό ιστό της πόλης.  Όμως γι’ αυτό το θέμα τα στελέχη της δημοτικής αρχής Λαρισαίων της 3ης δημοτικής κοινότητας, αλλά και οι αντιδήμαρχοι που παρίστανται στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεν βγάζουν άχνα, παραπέμποντας σε παρεμβάσεις που δεν χτυπάνε την καρδιά του προβλήματος,  συγκαλύπτοντας αυτή τη βασική αιτία που γεννάει το πρόβλημα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι δεν χρειάζονται άμεσα συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην περιοχή, όπως ανισόπεδες διαβάσεις πεζών, σήμανση, καλύτερος φωτισμός, πεζοδρόμια κτλ.  Γι’ αυτό ακριβώς οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα ζητήσουν να συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση του επόμενου δημοτικού συμβουλίου, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις