ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: Καταγγελία για “ρουσφέτια” στο Υπουργείο Παιδείας 

Το θέμα της «δημιουργίας πολλών νέων θέσεων και θέσεων ευθύνης, με το νέο οργανόγραμμα, στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, εν καιρώ, μάλιστα, οικονομικής δυσπραγίας», φέρνει στη βουλή ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτωντης Ν.Δ., βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Την ερώτηση, με πρώτη υπογράφουσα την τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ., βουλευτή Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, συνυπογράφουν οι αν. τομεάρχες Μαρία Αντωνίου, βουλευτής Ν. Καστοριάς και Γιάννης Ανδριανός, βουλευτής Ν. Αργολίδας.

Οι βουλευτές του Τομέα Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημειώνουν πως «σύμφωνα με τον νέο οργανισμό του ΥΠ.Π.Ε.Θ., όπως ορίζεται στο ΠΔ 18/2018, ΦΕΚ Α’ 31/23-2-2018, αυξάνεται κατακόρυφα ο αριθμός τμημάτων και οργανικών θέσεων στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ δημιουργούνται εκατοντάδες νέες θέσεις ευθύνης».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα ερωτήματα που τίθενται για τον υπουργό Παιδείας είναι πόσες ακριβώς είναι οι νέες οργανικές θέσεις και νέες θέσεις ευθύνης που δημιουργούνται με το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ποια η οικονομική δαπάνη που προκαλούν οι εν λόγω θέσεις στον προϋπολογισμό του Υπουργείου, πού αποσκοπεί μία τέτοια διεύρυνση των δομών του Υπουργείου, και δη στη δεδομένη δημοσιονομική συγκυρία και τέλος πώς θα χρηματοδοτηθεί αυτή η επιπλέον δαπάνη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις