Ιαπωνία: Λύκοι-ρομπότ σε ρόλο φύλακα για τις καλλιέργειες [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε στις: 14 Μαρτίου 2018, 22:23

Τρομακτικά ρομπότ, που έχουν τη μορφή λύκου και κόκκινα led μάτια, επιστρατεύουν οι αγρότες στην Ιαπωνία, για να προστατέψουν τις καλλιέργειές τους από τις επιδρομές άγριων ζώων, όπως αγριόχοιρων και ελαφιών.

Ο λύκος-ρομπότ, που μπορεί να καλύψει απόσταση έως και μισού μιλίου, έχει χρησιμοποιηθεί πιλοτικά για περιπολία σε χωράφια στην πόλη Κισαράζου, στην περιφέρεια Τσίμπα και ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός ως κινούμενο σκιάχτρο.

Ο Super Monster Wolf, όπως ονομάζεται το …ρομπότ, έχει ύψος 50 εκατοστά, μήκος 65 εκατοστά, λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και διαθέτει αισθητήρες κίνησης για να ανιχνεύει πότε πλησιάζουν άλλα ζώα και να τα διώχνει με προειδοποιητικό ουρλιαχτό. Εκτός από το σατανικό βλέμμα του, το ρομπότ είναι καλυμμένο με τρίχωμα.

Ο Chikao Umezawa από τον Γεωργικό Συνεταιρισμό της Ιαπωνίας, που υλοποιεί το συγκεκριμένο project, δήλωσε ότι έχει διαπιστώσει σημαντική μείωση του αριθμού των καλλιεργειών που καταστρέφονται από ζώα, από τότε που περιπολεί το θηρίο – ρομπότ, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Independent».

Οι δημιουργοί του θα αρχίσουν τη βιομηχανική παραγωγή του τον ερχόμενο μήνα, ενώ ο σούπερ “λύκος” αναμένεται να είναι διαθέσιμος στο λιανικό εμπόριο στην τιμή των 514.000 γιεν (3,478 δολάρια). Οι αγρότες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τον αγοράσουν θα μπορούν να μισθώνουν τον δικό τους μηχανικό λύκο σε μηνιαία βάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λύκοι στην Ιαπωνία είναι εξαφανισμένο είδος από τις αρχές του 19ου αιώνα.

Πηγή: in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ