Εκπαιδευτική δράση με θέμα το “project manager”

Δημοσιεύθηκε στις: 14 Μαρτίου 2018, 11:41

Μια δυναμική εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 με παρουσιάσεις σε μαθητές Λυκείου του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις της Κοιλάδας Λαρίσης, με σκοπό να έρθουν σε επαφή με το επάγγελμα του Project Manager.

“Πρόκειται για ένα επάγγελμα που έχει εφαρμογή σχεδόν σε όλους του κλάδους της οικονομίας και αποτελεί αξιόλογη προοπτική επαγγελματικής απασχόλησης για τους νέους που θα θελήσουν να ασχοληθούν με αυτό”.

Εθελοντές μέλη του PMI-Greece Chapter, με εμπειρία στη Διοίκηση Έργων επισκέφτηκαν το Σχολείο και μέσα από την ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές παρουσίαση, προσπάθησαν με απλουστευμένο τρόπο να αφυπνίσουν τους νέους για ένα μοντέρνο επάγγελμα που απαιτεί όχι μόνο τεχνικές γνώσεις αλλά και ταλέντο και αρετές.

Μετά την διαδραστική παρουσίαση οι μαθητές προχώρησαν σε αξιολόγησή της και στην συνέχεια τους ζητήθηκε να διατυπώσουν τις δικές τους απόψεις. Τέλος, τους δόθηκε ένα ερωτηματολόγιο μέσα από το οποίο καλούνταν να ανακαλύψουν και να αξιολογήσουν μόνοι τους, πόσα και ποια από τα χαρακτηριστικά του καλού Project Manager διαθέτουν ήδη.

Η δράση έγινε στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας “Γνωρίζοντας το επάγγελμα του project manager” σε συνεργασία με το PMI-Greece Chapter που αποτελεί το ελληνικό παράρτημα ενός διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που σκοπό έχει την προώθηση των αρχών της χρηστής διοίκησης των έργων (Project Management).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ