ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οργανογνωσία για μικρούς και μεγάλους» στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας  ξεκινάει  κύκλο παρουσιάσεων –γνωριμίας των μουσικών οργάνων με τίτλο «Οργανογνωσία για μικρούς και μεγάλους».

Οι παρουσιάσεις απευθύνονται κυρίως σε παιδιά  αλλά και σε μεγάλους που θέλουν να γνωρίσουν τα μουσικά όργανα με εύκολο και κατανοητό τρόπο καθώς και να τα απολαύσουν σε έργα γραμμένα ειδικά γι’ αυτά .

Όλα τα παραπάνω γίνονται με τη βοήθεια της τεχνολογίας καθώς γίνεται χρήση οτικοακουστικών μέσων κάνοντας έτσι την γνωριμία με τα όργανα περισσότερο ελκυστική .

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Λ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση «Ένα φαγκότο αφηγείται…». Πρόκειται για μια παρουσίαση του οργάνου μέσα από ήχους..εικόνες…μουσικές…  και μουσικούς…Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για την πραγματοποίησή της συνεργάστηκαν οι μαθητές του ΔΩΛ της τάξης του φαγκότου Ευαγγελία Κούρτη,Βασιλική Σέντζα, Αλέξανδρος Γκόγκος ,Νικόλαος Τσιουβάκαςκαι οι καθηγητές Δημήτρης  Χατζούλης (όμποε), Στέλιος Κοτρώτσιος (κλαρινέτο), Γιώργος  Τσιαρδάκας (φλάουτο) και Ιωάννα Σιοπούδη (πιάνο).

Υπεύθυνη καθηγήτρια της τάξης του Φαγκότου στο ΔΩΛ είναι η Εύη Αποστολίδου –Καραμανώλη και την επιμέλεια της παρουσίασης έκανε η καθηγήτρια Ανώτερων Θεωρητικών και Μουσικής Προπαιδείας του ΔΩΛ Ολυμπία Τσαγιάννη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις