ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός πάει στο Διαχρονικό Μουσείο

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δια των Υπευθύνων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Λάρισας στο πλαίσιο της ενημέρωσης μαθητών/τριών για σπουδές και επαγγέλματα και πιστεύοντας στην αξία της βιωματικής προσέγγισης διοργάνωσε 2 ημερίδες στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας με τίτλο: «Ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός πάει στο Διαχρονικό Μουσείο».

Μαθητές/τριες Λυκείων (του 9ου και 14ου Λάρισας και της Γιάννουλης) και Γυμνασίων (του 4ου και 6ου Λάρισας και της Νίκαιας) συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς των σχολείων τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο, τις συνθήκες εργασίας και τις επαγγελματικές δραστηριότητες του αρχαιολόγου, μουσειοπαιδαγωγού, ξεναγού, τοπογράφου μηχανικού, αρχιτέκτονα μηχανικού, σχεδιαστή, γραφίστα, συντηρητή χαρτιού/ γυαλιού/ ξύλου/ πέτρας/ εικόνας/ κεραμικών, φύλακα μέσα από το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε, την περιήγηση στους χώρους των εκθέσεων του μουσείου και των εργαστηρίων συντήρησης κεραμεικών και μαρμάρων και τις παρουσιάσεις των αρχαιολόγων κ.Τσιάκα Μ., Παπαναστασούλη Μ. και της μουσειοπαιδαγωγού κ. Ζάχου Κ.

Το ΚΕ.ΣΥ.Π. ευχαριστεί τα συμμετέχοντα σχολεία και όλους τους εργαζόμενους του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας για τη συμβολή τους στην επιτυχία των ημερίδων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις