Αεροπορική τραγωδία στο Κατμαντού – Κατάφεραν να διασωθούν 25 επιβάτες

Δημοσιεύθηκε στις: 12 Μαρτίου 2018, 12:48

Το αεροσκάφος έπιασε φωτιά κατά την προσγείωση – Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ήταν πολύ ασταθές την ώρα της καθόδου

Αεροπορική τραγωδία στο Κατμαντού καθώς αεροσκάφος των αερογραμμών US-Bangla Bombardier Dash-8 Q400 με έδρα το Μπαγκλαντές συνετρίβη σε γήπεδο ανατολικά του διαδρόμου προσγείωσης στο αεροδρόμιο της πόλης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο αεροπλάνο υπήρχαν 67 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα και μέχρι στιγμής τα σωστικά συνεργεία έχουν καταφέρει να ανασύρουν 25 τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Την ώρα της προσγείωσης, υπήρχε καταιγίδα πάνω από το αεροδρόμιο.
Οπως δήλωσε αξιωματούχος, το αεροσκάφος το οποίο ερχόταν από την Ντάκα έπιασε φωτιά κατά την προσγείωση. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αεροσκάφος ήταν πολύ ασταθές την ώρα που προσγειωνόταν και φαινόταν σαν να υπήρχε πρόβλημα. Τελικά κατάφερε να προσγειωθεί αλλά βγήκε εκτός αεροδιαδρόμου και συνετρίβη ενώ ταυτόχρονα είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Και τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι προέκυψε τεχνικό πρόβλημα κατά τη διαδικασία προσγείωσης. 

Η πτήση BS211 της US Bangla πραγματοποιείται 4 φορές την εβδομάδα και συνδέει την Ντάκα με το Κατμαντού. 

Τόσο στο Νεπάλ όσο και το Κατμαντού γίνονται σχεδόν κάθε χρόνο αεροπορικές τραγωδίες, κυρίως λόγω του ορεινού αναγλύφου στα Ιμαλάια, αλλά και του κακού καιρού. 


Πηγή: protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ