ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στήριξη από τον Γιώργο Παπανδρέου ζήτησε ο Απόστολος Καλογιάννης!

Εάν πριν από 4 χρόνια οποιοσδήποτε πολιτευόμενος στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, την εποχή που το δίπολο “μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί” χαρακτήριζε την πολιτική ζωή της χώρας, ζητούσε δημοσίως τη στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου για να έχει τύχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δε θα είχε καμία πιθανότητα επιτυχίας.

Εν έτει 2018 όμως και με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις να μην αρκούν σε καμία περίπτωση να διασφαλίσουν επανεκλογή, είναι ζήτημα πολιτικής επιβίωσης για έναν δήμαρχο οποίος στηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, να στραφεί κυρίως στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό, η διατύπωση δημοσίως προχθές, του αιτήματος για στήριξη στις επόμενες εκλογές από το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, προς τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, κάθε άλλο παρά έκπληξη συνιστά. Το ίδιο και η παρουσία του στην πρώτη σειρά των παρευρισκομένων, στην ομιλία του κ. Παπανδρέου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, γεγονός το οποίο επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός και ανταπέδωσε με κολακευτικές αναφορές στη δημοτική αρχή.

Στην πρώτη σειρά των παρευρισκομένων της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου ο δήμαρχος Λαρισαίων, εισέπραξε κολακευτικά σχόλια από τον πρώην πρωθυπουργό

Πάει καιρός άλλωστε, που οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ βλέπουν τη δημοτική αρχή να αποκτά καθημερινά ολοένα και περισσότερο ΠΑΣΟΚικά χαρακτηριστικά με δήμαρχο προερχόμενο από την αριστερά, καθώς μόνον ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Νταής (στενός συνεργάτης του δημάρχου) προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Όλες οι υπόλοιπες θέσεις ευθύνης (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, γραφείο τύπου, σύμβουλοι κ.λ.π.) προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ορισμένοι μάλιστα εξ’ αυτών, φέρουν ιστορικά ονόματα του χώρου, τα οποία πρωταγωνίστησαν κατά τη διάρκεια της ΠΑΣΟΚικής περιόδου.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ήδη προβληματισμός για τα χαρακτηριστικά που αποκτά χρόνο με το χρόνο η δημοτική αρχή, ιδίως αφότου στενότερος συνεργάτης του Απόστολου Καλογιάννη, τοποθετήθηκε με προσωπική του απόφαση, η πρώην νομάρχης, υποψήφια βουλευτής και εμβληματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του στα πολιτικά πράγματα της χώρας, κ. Βάσω Μόσιαλου (στη θέση του παραιτηθέντος για τυπικούς λόγους, επιφανούς στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Μάνθου Σαρρή).

Καθόλου αμελητέο εξάλλου δεν είναι το γεγονός, πως οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ  αντιδήμαρχοι δεν έχουν αλλάξει από της ενάρξεως της θητείας, το ίδιο συμβαίνει και με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, ενώ τα μόνα στελέχη που άλλαξαν από το ξεκίνημα της δημοτικής αρχής, αντικαταστάθηκαν από προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ.

Η δημόσια πρόσκληση πάντως του δημάρχου Λαρισαίων προς τον Γιώργο Παπανδρέου να του παράσχει πολιτική στήριξη, σύμφωνα με στελέχη της Συμπαράταξης, αποδίδεται στην επιθυμία της “Συμπαράταξης” να διευρύνει την πολιτική της αναφορά. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του onlarissa.gr δήλωναν χαρακτηριστικά: «Η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» είναι ένα πρωτόγνωρο αυτοδιοικητικό εγχείρημα με  προοδευτικό πρόσημο, το όποιο ένωσε και θα ενώσει ακόμα περισσότερο. Πιστεύουμε πως αυτή η διαφαινόμενη διεύρυνση θα αποτυπωθεί και καταγραφεί και στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει η «Συμπαράταξη» το ερχόμενο Σάββατο στις 7 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο με κεντρικούς ομιλητές τρεις δημάρχους.

Στο πλαίσιο αυτό η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» και ο Απόστολος Καλογιάννης ως επικεφαλής, συνομιλεί με προσωπικότητες και παράγοντες από διάφορους πολιτικούς χώρους στους οποίους αναλύει το εγχείρημα της Συμπαράταξης, ζητώντας βεβαίως και την πολιτική στήριξη».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Σχετικά με το παραπάνω δημοσίευμα για την συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη με τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στελέχη της Συμπαράταξης Λαρισαίων και της δημοτικής αρχής σημειώνουν: “Η Συμπαράταξη Λαρισαίων στις εκλογές του 2014 ένωσε πολιτικές δυνάμεις και πολίτες με διαφορετική πολιτική προέλευση. Σήμερα συνεχίζουμε την διεύρυνσή της και θα είμαστε ευτυχείς εάν περισσότεροι πολίτες και περισσότερες πολιτικές δυνάμεις στηρίξουν το εγχείρημά μας. 

Ο Δήμαρχος και όλα τα στελέχη της Συμπαράταξης Λαρισαίων εργάζονται για την υλοποίηση αυτού του στόχου,  εξηγώντας πάντα τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του εγχειρήματος μας και το γεγονός ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται στη δημοτική ομάδα, ενώ τα στελέχη επιλέγονται στη βάση της επίτευξης των στόχων της δημοτικής αρχής.

Αυτή την εμπειρία μετέφερε ο Δήμαρχος στην ανοικτή συζήτηση με τον κ. Γ. Παπανδρέου τονίζοντας επίσης την αυτονομία της αυτοδιοίκησης και ταυτόχρονα  τον σεβασμό στο θεσμικό ρόλο των κομμάτων.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση και με κεκτημένη την ενότητά μας, θα συνεχίσουμε τη διεύρυνση επιδιώκοντας τη στήριξη της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» και από άλλες πολιτικές δυνάμεις πέραν αυτών που μας στήριξαν το 2014 (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι Πράσινοι)

Οσοι επιθυμούν, ας ψάξουν αλλού για διαγκωνισμούς προσώπων, κομματικών μηχανισμών και  διασπάσεις.”

Μία απλή απάντηση: Δεν είναι κακό να ζητά κανείς τη στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου το 2018. Το 2014 θα τη ζήταγε; Όλα τα υπόλοιπα είναι για τους αφελείς.

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις